Udgivet: 25 juni 2024 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af Pål Steigan – 24. juni – 2024

Julian Assange er fri. Han forlod Belmarsh sikkerhedsfængsel om morgenen den 24. juni efter at have tilbragt 1.901 dage der. Han fik kaution af High Court i London og blev løsladt i Stansted Lufthavn i løbet af eftermiddagen, hvor han gik ombord på et fly og forlod Storbritannien.

Dette skriver WikiLeaks på Twitter/X og det videreformidles av Stella Assange. WikiLeaks skriver videre:

“Dette er resultatet af en global kampagne, der spænder over græsrodsarrangører, pressefrihedsforkæmpere, lovgivere og ledere fra hele det politiske spektrum, hele vejen til FN. Det gav plads til en længere periode med forhandlinger med det amerikanske justitsministerium, som førte til en aftale, der endnu ikke er formelt afsluttet. Vi vil give mere information så hurtigt som muligt.”

“Efter mere end fem år i en 2×3 meter celle, isoleret 23 timer i døgnet, bliver han snart genforenet med sin kone Stella Assange og deres børn, som kun har kendt deres far bag tremmer.”

“WikiLeaks offentliggjorde banebrydende historier om regeringskorruption og menneskerettighedskrænkelser og holdt de magtfulde ansvarlige for deres handlinger. Som chefredaktør betalte Julian dyrt for disse principper og for folkets ret til at vide det.”

“Da han vender tilbage til Australien, takker vi alle, der stod sammen med os, kæmpede for os og forblev fuldt ud engageret i kampen for hans frihed.”

“Julians frihed er vores frihed.”


”I løbet af årene med Julians fængsling og forfølgelse er der blevet dannet en utrolig bevægelse. Mennesker fra alle samfundslag fra hele verden, der støtter, ikke kun Julian… men hvad Julian står for: sandhed og retfærdighed”. –

@Stella_Assange

En af de førende og modigste journalister i verden er fri. Det er så stort, at det er svært at sætte ord på det.

Vi på steigan.no har støttet Julian Assange fra dag ét.

Vi har omtalt ham i over 390 artikler, og han er genstand for ca. 160 artikler.

Vi kan roligt sige, at ingen anden mediekanal har dækket sagen om Julian Assange så systematisk, så konsekvent og så grundigt. Det siger vi med en smule malurt i koppen, for der skulle have været medier med større økonomiske ressourcer end os, “redaktørstyrede medier“, som angiveligt følger “journalistiske principper“, som skulle have været i første linje. Mange af dem har desværre forrådt Julian, og dermed pressefriheden, deres læsere og seere.

Kilde

Oversættelse KIS-redaktionen

Foto:

KIS-redaktionen