Udgivet: 11 december 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

KIS-redaktionen: På trods af, at alle på redaktionen har oplevet denne diskrimination på egen krop, ser vi ikke os selv som de egentlige ofre. Snarere betragter vi de mange tusinde børn og unge i Danmark som de reelle ofre for denne formaliserede diskrimination, segregation, udskamning og eksklusion. Det har udspillet sig i klasselokaler, fritids-og sportsklubber og ikke mindst i familier hvor de voksne har været uenige. Befolkningen er blevet programmeret af vores statsminister Mette Frederiksen, hendes regering og dens styrelser. Og så har vi slet ikke nævnt ofrene for bivirkninger af vaccinerne endnu.

Enkelte af KIS-redaktionens medlemmer deltog i et radioprogram der havde netop diskrimination som tema. Kilderne I Såne havde på det tidspunkt netop lagt grundstenen til en netværksgruppe for uvaccinerede børn og unge. Foreningen blev derfor inviteret til at deltage i et RADIO4 program, i forlængelse af en artikel i Helsingør Dagblad.

Derfor er det med stor glæde at vi nu kan konstatere at videnskaben har set og anerkender denne trussel fra en meget anderledes virus. En nedbrydende samfunds-virus, ikke skabt i Wuhan, men i Statsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

Nature: Uvaccinerede var ofre for diskrimination under pandemien

Af Toby Young – 10. december 2022

The Daily Sceptic

Nature, verdens fremtrædende videnskabelige tidsskrift, har offentliggjort en peer-reviewet undersøgelse af Alexander Bor, Frederik Jørgensen og Michael Bang, der dokumenterer, hvor udbredt diskriminerende holdninger var til de uvaccinerede under pandemien. Dette vil ikke være en åbenbaring for Daily Sceptic-læsere, men det er godt at få det bekræftet af hoved-tidendet for dem der anser det ‘at følge videnskaben’, som et moralsk bud.

Her er et uddrag fra undersøgelsen:

“Under COVID-19-pandemien modsatte betydelige grupper at lade sig vaccinere, selv i lande med høj vaccine-adgang. Som følge heraf blev vaccination et kontroversielt emne for debat og endda protest. I studiet har vi undersøgt, om mennesker udtrykker diskriminerende holdninger i form af negativ affekt, stereotyper og ekskluderende holdninger i familiemæssige og politiske rammer på tværs af grupper defineret af COVID-19-vaccinationsstatus. Vi kvantificerer diskriminerende holdninger mellem vaccinerede og uvaccinerede borgere i 21 lande, der dækker et forskelligartet sæt af kulturer over hele verden. På tværs af tre fælles eksperimentelle undersøgelser (N=15.233) viser vi, at vaccinerede mennesker udtrykker diskriminerende holdninger til de uvaccinerede, lige så høje som de diskriminerende holdninger, vi ser indvandrer- og minoritetsbefolkninger lide under. I modsætning hertil er der mangel på beviser for, at uvaccinerede personer udviser diskriminerende holdninger til vaccinerede mennesker, bortset fra tilstedeværelsen af negativ påvirkning i Tyskland og USA. Vi finder beviser til støtte for diskriminerende holdninger mod uvaccinerede i alle lande undtagen Ungarn og Rumænien og finder, at diskriminerende holdninger kommer stærkere til udtryk i kulturer med stærkere samarbejdsnormer. Tidligere forskning i samarbejdets psykologi har vist, at individer reagerer negativt på opfattede freeriders, herunder inden for vaccinationsdomænet. I overensstemmelse med dette, tyder de nuværende resultater på, at bidragydere til det offentliges bedste for epidemikontrol (dvs. de vaccinerede) reagerer med diskriminerende holdninger over for opfattede fri-ryttere (dvs. de uvaccinerede). Eliter og den vaccinerede offentlighed appellerede til moralske forpligtelser til at øge COVID-19-vaccineoptagelsen, og de nuværende resultater tyder på, at diskriminerende holdninger, herunder støtte til fjernelse af grundlæggende rettigheder, samtidigt opstod.

Du kan downloade en pdf af studiet her.

Oversættelse: KIS-redaktionen

Kilde

Foto: Daily Sceptic