Udgivet: 31 august 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Introduktion til artiklen

KIS-redaktionen: Der er meget få stemmer i mainstream som opfordrer til fredsforhandlinger mellem Ukraine og Rusland. Hvorfor mon? Alt for meget tyder på, at en eskalering af krigen er ønskværdig for USA og NATO, der længe har provokeret Rusland og offentligt ytret, at deres mission er: at gennemtvinge et regimeskifte i Rusland for at kunne ekspandere NATO længere mod øst.

Gasforsyningen fra Rusland er blevet saboteret for at ødelægge en spirende relation mellem Tyskland og verdens største land. USA´s proxykrig i Ukraine er nu i en fase hvor det er blevet ekstremt farligt.

I Danmark ringes krigsklokkerne vedvarende højt af alle mainstreammedierne. En dansk kvinde med et russisk flag i hænderne blev i medierne præsenteret som nærmest landsforræder, da Zelensky for nylig var på besøg i Danmark. Så bliver massehypnosen og propagandaen vist ikke tydeligere.

Vi bringer derfor en artikel af Tyler Dyrden fra Zero Hedge som beskriver et friskt Tucker Carlson-interview med den ungarske premierminister Victor Orban, som mange vil vide, har nogle temmelig upopulære holdninger, bl.a. om krigen i Ukraine. Men det skal ikke afholde os fra at høre hvad han siger.

Hvis du ikke ønsker at læse men lytte, kan du se hele interviewet her:

_________________________________________________

Af Tyler Dyrden – Zerohedge – 30. august 2023

“A Very Dangerous Moment” – Ungarns Orbán advarer Tucker: “En 3. verdenskrig banker på døren”

Under Tucker Carlsons nylige besøg i Budapest, hvor han i en tale undskyldte for den amerikanske ambassadørs “forkastelige” opførsel i Ungarn, interviewede den tidligere Fox News-journalist Ungarns premierminister Viktor Orbán.

Orbán, Ungarns længst siddende premierminister, ved meget om Rusland. Han er vokset op under deres besættelse og er blevet arresteret og smidt i fængsel af russisk-støttet politi for sine bestræbelser på at befri landet. Han ved også meget om Ukraine, en nation med hvem Ungarn deler grænse. Tucker bestemte sig for at spørge Orban om hvad der præcist foregår i Ukraine lige nu, i betragtning af den propagandistiske uigennemsigtighed af nyheder, i og fra, Amerika.

Det er ikke bare en misforståelse, det er en løgn,” indleder Orban, da han bliver forelagt, at amerikanske medier fortsat hævder, at ‘Ukraine vinder’ krigen.

Han antyder, at Biden-administrationen misforstår Rusland, og at forsøg på at fjerne Putin kan føre til farlig ustabilitet.

At forstå russerne kan være en vanskelig ting, især hvis du har et hav mellem dig og Rusland.

Orbán påpeger, at vestlige politiske samtaler ofte fokuserer på frihed, mens russiske samtaler fokuserer på at holde landet sammen. Orbán advarer også mod de farlige konsekvenser af den amerikanske strategi, især for lande som Ungarn, der geografisk er tættere på konflikten.

Tag ikke fejl af russerne. De bliver ikke trætte af Putin og smider ham ud, – hold da op, det er en joke.”

Han kritiserer vicepræsident Kamala Harris for at foreslå, at Ukraine kunne tilslutte sig NATO, og sagde, at det var et urealistisk forslag der eskalerede spændingerne.

I stedet opfordrer den ungarske premierminister til en ny sikkerhedsarkitektur, der respekterer Ukraines suverænitet, men som ikke inkluderer NATO-medlemskab.

Tilsyneladende på grund af sin manglende vilje til blot at indvillige i alle diskussionspunkter fra Washington, og i stedet for, sætte sin nations folk først – og deres energi- og fødevarebehov – er Orbán blevet kaldt en “fascist” adskillige gange af vestlige medier, en ‘Putins marionet’. ‘ og ‘Ven af Rusland’….

Carlson spurgte Orbán, “er du bekymret for at blive knust af USA?”

Det er farligt,” svarer den ungarske premierminister og erkender: “jeg er ikke liberalisternes yndlingspolitiker, men ingen er perfekte.”

Men han tilføjer, at han er ligeglad, fordi der kræves vigtigere værdier for at opretholde et civilsamfund:

“Der er visse ting, der er vigtigere end mig og mit ego: familien, nationen og gud.

At være ungarer er at være meget stolt af det. Vi elsker nationen, vi elsker landet, og vi er stolte af det. Det er ikke så meget mainstream-tænkning, politisk tænkning i et vestligt samfund.

Men i Ungarn er vi stadig meget patriotiske og kristne og forpligtede til disse værdier. Ikke fra et ideologisk niveau, men på gaden hver dag,”

Den ungarske tilgang er enkel, forklarer han, “Washington er langt væk, Rusland og Ukraine er tæt på,” og han bemærker, at beslutninger truffet i USA kan have umiddelbare konsekvenser for hans nation.

Det er farligt er mit svar. Så vi bør ikke negligere vigtigheden af den kendsgerning, og når USA og deres administration ikke kan lide dig, eller betragter dig som en fjende eller modstander, er det farligt i international politik.”

Idet hanreflekterer over NATO’s holdning i Ukraine-krigen, udbryder Orbán:

“Det er en dårlig strategi, vi er nødt til at stoppe det. vi kan ikke slå [russerne], vi vil ikke dræbe deres leder, de vil aldrig opgive det, de vil investere mere. Det, der endelig vil tælle er støvler på jorden, og russerne er langt stærkere.”

Orbán begår derefter den ultimative fejl blandt globale ledere, – han roser den tidligere amerikanske præsident Trump:

Få Trump tilbage. Det er den eneste vej ud. Få Trump tilbage“, sagde Orbán og fortsatte:

Du kan kritisere ham af mange grunde. Jeg forstår hele diskussionen. Men den bedste udenrigspolitik i de seneste årtier tilhørte ham. Han indledte ikke nogen ny krig. Han behandlede nordkoreanerne Rusland og selv kineserne pænt. Han leverede en politik, som var den bedste for Mellemøsten, Abraham Accords. Så han havde en meget god udenrigspolitik.

“Han[Trump] er kritiseret for ikke at være uddannet nok til at forstå udenrigspolitik. Dette er ikke tilfældet,” sagde Orbán til Carlson.

Fakta tæller, og hans udenrigspolitik var den bedste form, for verden, jeg har set i de sidste årtier. Og hvis han havde været præsident i det øjeblik den russiske invasion startede, nej, så ville russerne ikke kunne gøre det. Så Trump er manden til at redde verden og sandsynligvis også menneskene i den,” sagde Orbán.

I tillæg kommenterer den ungarske leder desuden på det faktum, at den amerikanske regering i øjeblikket anklager den tidligere præsident. Her rynker den ungarske leder panden og siger:

“…at bruge retssystemet mod en politisk modstander… i Ungarn er det umuligt at forestille sig… det blev gjort af kommunisterne……”

Hans mest ildevarslende bemærkning kommer sidst:

“Det er et meget farligt tidspunkt lige nu,” slutter han og tilføjer, at det burde være indlysende for enhver, at “den tredje verdenskrig banker på vores dør.”

Se det fulde interview HER:

Kilde

Foto:  rade nugroho / Unsplash – TuckeronX

Oversættelse: KIS-redaktionen

KIS-redaktionen