Udgivet: 6 februar 2024 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af Pål Steigan – 6. februar – 2024

Gennem mange artikler har vi demonstreret, at “den grønne omstilling” ikke kan lykkes, og at Net Zero, det vil sige nul emissioner i 2050, enten er umuligt eller vil føre til, at størstedelen af ​​menneskeheden sulter ihjel. Vi har også vist, at dem, der nyder godt af dette, er de store multinationale finansieringsselskaber. Men indtil nu er vi ikke kommet til bunds i, hvordan det hænger sammen.

Når vi graver i de dokumenter, der ligger bag denne politik, mener vi, at vi er nået frem til de mekanismer, der driver dette vanvid, og ikke helt overraskende handler det om at sikre multinationale kapitalinteresser.

Det internationale konsulentbureau McKinsey skriver i en rapport efter klimakonferencen COP28:

Klimateknologien får yderligere et skub fra hidtil usete regeringsprogrammer i USA og Europa, der vil udløse en strøm af kapital for at imødegå udfordringen med at opnå netto-nul-emissionsforpligtelser inden 2050. Den amerikanske lov om inflationsreduktion (IRA) vedtog sidste år at afsætte mere end 370 milliarder dollars i midler til at afbøde klimaforandringerne, mens EU’s Green Deal potentielt kan afsætte mere end 1 billion euro i offentlige og private midler til kampen. Tilsammen kunne disse tiltag åbne op for flere muligheder for investorer på et marked, som McKinsey vurderer kan nå op på 9-12 billioner dollars i årlige investeringer i 2030.

12 billioner dollars i årlig investering er omkring halvdelen af ​​det amerikanske BNP. En dansk billion er det samme som en amerikansk trillion og betyder 1.000 milliarder: 1.000.000.000.000 dollars.

Net Zero som gældseksplosion uden sidestykke

«Das also war des Pudels Kern» som Faust udbryder i Johann Wolfgang von Goethes skuespil af samme navn, da han indser, at hunden faktisk var Mephistopheles, djævelen, i forklædning.

Det er altså storkapitalens djævel, der har taget grønt tøj på for at camouflere sine egentlige hensigter.

Og som McKinsey også skriver:

“Fremdriften mod netto nul er ubestridelig: Næsten 90 procent af emissionerne er nu målrettet til reduktion under netto nul-forpligtelserne, og finansielle institutioner der er ansvarlige for mere end 130 billioner dollars af kapital, har erklæret, at de vil forvalte denne kapital på måder, der er beregnet til at holde opvarmningen under 1,5°C.”

For at spore disse økonomiske bevægelser, er der oprettet forskellige onlinetjenester, såsom Net Zero Finance Tracker.

Og alt dette er bundet op i “klimaaftaler”, FN’s “bæredygtighedsmål” og World Economic Forums dommedagsvisioner.

Politikere udfører kun de ordrer der udstedes på vegne af finanskapitalen. Og dette vil vokse eksponentielt indtil 2050, hvis ingen stopper dem.

Fig. 7 fra Net Zero financetracker:

Forsøg på at løse kapitalismens krise gennem finansialisering af alting

Kapitalismen har været i en permanent krise gennem dette århundrede, fra dotcom-krisen i 2001 via finanskrisen i 2008 til den nye finanskrise, der startede i 2019, og som blev håndteret gennem Corona-lockdown og gældsstigninger i multi-billion-klassen i 2020.

Efterfølgende har “den grønne omstilling” og oprustningspolitikken overtaget.

https://steigan.no/2021/09/i-2019-la-blackrock-fram-planen-for-den-kommende-krisa-en-finansiell-operasjon-uten-sidestykke/

https://steigan.no/2022/02/tidligere-blackrock-manager-koronakrisa-er-et-cover-for-verdens-storste-finansboble/

Den “grønne” vækst

Og fordi der er krav om procentvis vækst af de “grønne” investeringer, bliver det til en enorm og ødelæggende kraft.

Dette er en klassekamp anført af den lille finanskapitalistklasse(Red: The 1 %) på anabolske steroider.

Derfor er kampen mod ødelæggelserne fra ​​vindkraft, batterifabrikkerne, nedlæggelsen af ​​landbruget, plyndringen af havbunden og krigspolitikken, også en klassekamp i sin yderste forstand. Det er de lavere klassers kamp mod finanskapitalens forsøg på at tage total kontrol over jordens ressourcer og skabe et finansialiseringspolitisk tyranni.

Denne klassekamp vil intensiveres i takt med, at de negative konsekvenser af denne vanvittige politik, bliver tydeligere og tydeligere.

For begge sider i kampen er dette en skæbnesvanger og eksistentiel kamp.

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: steigan.no – Net Zero Finance Tracker

KIS-redaktionen