Udgivet: 19 marts 2024 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

KIS-redaktionen: Vi bringer her en fremtidsvision, skrevet af Chris Hedges, omhandlende den katastrofale situation i Gaza, hvor millioner af palæstinensere lige nu sulter og er på flugt fra bombernes ødelæggelser.

Israels militær har tidligere, i et lækket dokument, omtalt en “løsning” på deres store problem: at få palæstinenserne ud af Gaza og ind i flygtningelejre i Ægypten.

Problemet for Israel er imidlertid, at Ægypten ikke godkender det. Det ville nemlig anerkende folkemordet og udrensningen, en rolle Ægypten hverken kan eller vil tage på sig.

Pludselig vending

Det virker særdeles mærkeligt, at Israel nu, lige pludselig, er vendt på en tallerken vil tillade palæstinenserne at få mad, medicin og bistand fra resten af verden ad søvejen.

Det kan naturligvis skyldes den massive kritik som Israel har fået for sin uproportionelle og meget voldsomme reaktion på angrebet den 7. oktober.

Der kan, som Hedges anfører, også være helt andre strategiske grunde til denne pludselige ændring.

Hedges vision vil forhåbentlig vise sig ikke at være sand,- vi får se. Han har før haft ret….

Af Chris Hedges – 18. marts – 2024

Den “midlertidige mole”, der bygges på Gazas middelhavskyst, er ikke til for at mindske hungersnøden, men for at drive palæstinenserne ombord på skibe, til permanent eksil.

Moler tillader ting at komme ind – og tillader “ting” at komme ud.

Og Israel, som ikke har til hensigt at standse sin morderiske belejring af Gaza, inklusive sin politik med tvungen udsultning, ser ud til at have fundet en løsning på sit problem med, hvorhen de skal udvise de 2,3 millioner palæstinensere.

Hvis den arabiske verden ikke vil tage dem, som udenrigsminister Antony Blinken foreslog under sin første runde af besøg efter den 7. oktober, vil palæstinenserne blive kastet ombord på skibe og drive rundt på havet.

Det fungerede i Beirut i 1982, da omkring otte og et halvt tusinde medlemmer af Palæstinensernes Befrielsesorganisation PLO, blev sendt ad søvejen til Tunesien, og yderligere to og et halvt tusinde endte i andre arabiske stater.

Israel forventer, at den samme tvangsdeportation, ad søvejen, vil virke i Gaza.

Mad og bistand til palæstinenserne

Israel støtter af denne grund den “midlertidige mole”, som Biden-administrationen bygger, for tilsyneladende at levere mad og bistand til Gaza – mad og bistand, hvis “distribution” vil blive overvåget af det israelske militær.

Du har brug for chauffører, der ikke eksisterer, lastbiler, der ikke eksisterer, der leverer til et distributionssystem, der ikke eksisterer,” sagde Jeremy Konyndyk, en tidligere højtstående embedsmand i Biden-administrationen og nu præsident for bistandsvirksomheden Refugees International, til The Guardian.

Denne “maritime korridor” er Israels trojanske hest, et snedigt trick der kan fordrive palæstinenserne.

De små skibslaster af søbåren hjælp, og de madforsyninger der er blevet kastet fra luften, vil ikke afhjælpe den truende hungersnød.

Det er heller ikke meningen, at de skal det.

Farlig metode

Fem palæstinensere blev dræbt og adskillige andre såret, da en faldskærm svigtede og kassen med mad styrtede ned på en menneskemængde nær Gaza Bys Shati-flygtningelejr.

At droppe bistand på denne måde er mere prangende propaganda end reel humanitær hjælp,” sagde mediekontoret for den lokale regering i Gaza.

Vi har tidligere advaret om, at det udgør en trussel mod borgernes liv i Gaza-striben, og det er hvad der skete i dag, da kasserne faldt ned i hovederne på borgerne”.

Hvis USA eller Israel var seriøse i forhold til at afhjælpe den humanitære krise, ville de tusindvis af lastbiler med mad og andet hjælp, der i øjeblikket holder ved Gazas sydlige grænse, få lov til at komme ind i en hvilken som helst af Gazas mange grænseovergange.

De gør de ikke. Den “midlertidige mole” og nedkastningerne, er blot perverst teater, en måde hvorpå Washington maskerer sin medvirken til folkedrabet.

Lukning af handelsrute som forklaring

Israelske medier rapporterede, at bygningen af molen skyldtes pres fra De Forenede Arabiske Emirater, som truede Israel med at lukke en handelsrute-landkorridor, som det administrerer i samarbejde med Saudi-Arabien og Jordan, for at omgå Yemens flådeblokade.

Jerusalem Post rapporterede, at det var premierminister Benjamin Netanyahu, der foreslog opførelsen af den “midlertidige mole” til Biden-administrationen.

Den israelske forsvarsminister Yoav Gallant, som har kaldt palæstinenserne for “menneskelige dyr” og er fortaler for en total belejring af Gaza, herunder afbrydelse af elektricitet, mad, vand og brændstof, roste planen og sagde “den er designet til at bringe hjælp direkte til indbyggerne og således fortsætte sammenbruddet af Hamas’ styre i Gaza.”

Et forgiftet æble?

Hvorfor ville Israel, ingeniøren bag hungersnøden i Gaza, støtte ideen om at etablere en maritim korridor til nødhjælp, for at håndtere en krise, som det selv indledte og som nu forværres?skriver Tamara Nassar i en artikel med titlen “Hvad er det egentlige formål med Bidens Gaza-havn?”, udgivet af Electronic Intifada. “Dette virker paradoksalt, hvis man antager, at det primære formål med den maritime korridor er, at levere hjælp.”

Når Israel tilbyder palæstinenserne en gave, kan du være sikker på, at det er et forgiftet æble.

At Israel fik Biden-administrationen til at bygge molen er endnu et eksempel på det omvendte forhold mellem Washington og Jerusalem, hvor Israels lobby har købt folkevalgte embedsmænd, i de to regerende partier.

Oxfam rapport

Oxfam beskylder, i en rapport af den 15. marts, Israel for aktivt at hindre bistandsoperationer i Gaza i strid med ordrerne fra Den Internationale Domstol.

Den bemærker, at 1,7 millioner palæstinensere, omkring 75 procent af Gazas befolkning, står over for hungersnød, og to tredjedele af hospitalerne og over 80 procent af alle sundhedsklinikker i Gaza, ikke længere er operative.

Flertallet af mennesker, lyder rapporten, “har ingen adgang til rent drikkevand“, og “sanitetstjenester fungerer ikke.”

Rapporten lyder:

De forhold, vi har observeret i Gaza, er mere end katastrofale, og vi har ikke kun set, at de israelske myndigheder har undladt at leve op til deres ansvar for at lette og støtte internationale bistandsbestræbelser, men vi har faktisk også set, at der er taget aktive skridt for at hindre og underminere en sådan bistandsindsats. Israels kontrol over Gaza er fortsat præget af bevidste restriktive handlinger, der har ført til en alvorlig og systemisk dysfunktionalitet i leveringen af bistand. Humanitære organisationer, der er operationelle i Gaza, rapporterer om en forværret situation, siden Den Internationale Domstol indførte foreløbige foranstaltninger, i lyset af den sandsynlige risiko for folkedrab med intensiverede israelske barrierer, restriktioner og angreb mod humanitært personale. Israel har fastholdt en ‘bekvem illusion af en respons’ i Gaza, for at tjene sin påstand om, at det tillader bistand og fører krigen i overensstemmelse med internationale love.”

Bevidste forhindringer

Oxfam siger, at Israel anvender “et dysfunktionelt og underdimensioneret inspektionssystem, der tilbageholder hjælpen, udsat for besværlige, gentagne og uforudsigelige bureaukratiske procedurer, der bidrager til, at lastbiler strander i gigantiske køer i gennemsnitligt 20 dage.”

Israel, forklarer Oxfam, afviser “hjælpegenstande som kan bruges militært‘, og forbyder fuldstændigt vitalt brændstof og generatorer sammen med andre genstande, der er nødvendige for en meningsfuld humanitær hjælpeindsats, såsom beskyttelsesudstyr og kommunikationsmidler.

Afvist bistand“, skal gennemgå et komplekst “forhåndsgodkendelses-system” eller “ende med at blive holdt tilbage på Al Arish-lageret i Egypten.”

Israel har også “slået ned på humanitære missioner og stort set afspærret det nordlige Gaza og begrænset internationale humanitære arbejderes adgang, ikke kun til Gaza, men til Israel og Vestbredden, herunder også Østjerusalem.”

Israel har tilladt 15.413 lastbiler ind i Gaza i løbet af de sidste 157 dages krig.

Oxfam vurderer, at befolkningen i Gaza har brug for fem gange så mange.

Israel tillod 2.874 lastbiler i februar, en reduktion på 44 procent i forhold til måneden før.

Før den 7. oktober kørte 500 hjælpelastbiler ind i Gaza dagligt.

Civile palæstinensere dræbt af IDF

Israelske soldater har også dræbt snesevis af palæstinensere der forsøgte at modtage hjælp fra lastbiler, i mere end to dusin hændelser.

Disse angreb omfatter drabet på mindst 21 palæstinensere og 150 sårede den 14. marts, da israelske styrker skød mod tusindvis af mennesker i Gaza By.

Det samme område var blevet beskudt af israelske soldater få timer tidligere.

Israels angreb har fanget Gazas egne nødhjælpsarbejdere, og internationale agenturers partnere, i et praktisk talt ubeboeligt miljø med massefordrivelse og nød, hvor 75 procent af det faste affald nu bliver dumpet på tilfældige steder og hvor 97 procent af grundvandet er gjort uegnet til menneskelig brug,- og den israelske stat bruger sult som et krigsvåben,” siger Oxfam.

Der er intet sted i Gaza“, bemærker Oxfam, “der er sikkert under de tvangsmæssige og ofte mange fordrivelser af næsten hele befolkningen, hvilket gør den principielle fordeling af bistand uholdbar, herunder agenturers evne til at hjælpe med at reparere vitale offentlige tjenester i stor skala.”

Oxfam tordner mod Israel for dets “uforholdsmæssige” og “vilkårlige” angreb på “civile og humanitære aktiver” såvel som “sol-, vand-, el- og sanitetsanlæg, FN-lokaler, hospitaler, veje og hjælpekonvojer og lagre, selv når disse aktiver er angivet som fredelige, efter at deres koordinater er blevet delt for beskyttelse“.

Over 100.000 døde og sårede palæstinensere

Sundhedsministeriet i Gaza sagde mandag, at mindst 31.726 mennesker er blevet dræbt, siden det israelske overfald begyndte for fem måneder siden.

Dødstallet omfatter mindst 81 dødsfald inden for de foregående 24 timer, hedder det i en erklæring fra ministeriet, der tilføjer, at 73.792 mennesker er blevet såret i Gaza siden 7. oktober.

Flere tusinde er savnet, mange begravet under murbrokkerne.

Ingen af disse israelske taktikker vil blive ændret med bygningen af en “midlertidig mole“.

Faktisk vil Israels taktik kun blive værre i betragtning af det forestående jordangreb på Rafah, hvor 1,2 millioner fordrevne palæstinensere er overfyldt i teltbyer eller har slået lejr i det fri.

Sidste akt

Israel skaber efter planen, en humanitær krise af så katastrofale proportioner, med tusindvis af palæstinensere dræbt af bomber, granater, missiler, kugler, sult og smitsomme sygdomme, at den eneste mulighed vil være død eller deportation.

Molen er der hvor sidste akt i denne grufulde folkemordsmanøvre vil blive udspillet, mens palæstinensere bliver gennet ombord på skibe af israelske soldater.

Hvor passende, at Biden-administrationen, uden hvem dette folkedrab ikke kunne udføres, vil facilitere det.

Chris HedgesPulitzer prisvindende journalist, bedst sælgende forfatter & aktivist

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Mr. Fish

KIS-redaktionen