Udgivet: 8 november 2021 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0
Toptrænede idrætsudøvere ramt af alvorlige hjerteproblemer

Fra hele verden strømmer det ind med meldinger om unge toptrænede idrætsudøvere, særligt mænd, der pludselig er faldet om med akut hjerteanfald eller hjertestop Mange er døde og flere har været i kritisk tilstand men heldigvis overlevet. Senest har vi hørt om den 25-årige Benjamin Rud Jensen der sank sammen i græsset kort efter Vordingborgs 2-1 sejr i Nakskov. Han er nu indlagt på hjerteafdelingen.

Mainstream-medierne har vist meget lidt interesse for dette nye fænomen, så mange alternative nyhedsformidlere har taget denne opgave på sig, så der kan laves en samlet oversigt over omfanget. Et sandsynligt mørketal kan dække over endnu flere tilfælde end de indrapporterede.

Til sammenligning med tidligere hændelser skete der før juni 2021 ”kun” et dødsfald i gruppen af fodboldspillere under 30 år. Det var den kroatiske spiller Bruno Boban som kollapsede og døde på banen under en kamp den 24.marts 2018.

Der er, så vidt KIS-redaktionen har kendskab til, endnu ikke publiceret nogen forskningsstudier med fokus på årsagerne til det store antal hjertefejl med høj dødelighed. Det er som en epidemi i idrætsverdenen, bekymrende og meget tankevækkende. Der er en korrelation mellem det stigende antal idrætsudøvere med hjerteproblemer og udrulningen af vaccinerne. Men spørgsmålet er om den er kausal.

Hændelser igennem de sidste 5 måneder :

Synes du dette er unormalt? Hvis ja, så del denne publikation vidt og bredt.

KIS-redaktionen