Udgivet: 10 november 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af DR CARL HENEGHAN AND DR TOM JEFFERSON – 9. november 2022

Giordano Bruno, en afskrækket og livsglad filosof, begik en afskyelig forbrydelse: hans filosofi stemte ikke overens med den officielle videnskab som den katolske kirke stod for. Bruno troede at Jorden roterede omkring andre planeter og at universet var uendeligt: ægte kætteri. Efter otte års tilbageholdelse, i modsætning til Galileo, nægtede han at konvertere og blev brændt på bålet i 1600 e.Kr.

Brunos afslutning i livet var ekstrem. Selvom det ikke ville ske i dag, er forfølgelsesprincippet stadig gældende. Det er blevet tilført energi men også bragt til live gennem Covid-pandemien.

En nylig publikation om censur, undertrykkelse og dens taktik og modtaktik, tiltrak vores opmærksomhed. Undersøgelsen var baseret på interviews med etablerede videnskabsmænd “der blev censureret for deres anderledes syn på COVID-19“.

Deltagerne rapporterede om 12 censur- og undertrykkelsestaktikker der blev brugt af det medicinske etablissement og medierne på grund af deltagernes kritiske eller uortodokse holdninger til COVID-19. Vores analyse er, at disse falder ind under tre brede kategorier: Tavshed og censur, nedgøring og miskreditering af en person, og klager og intimidering.

Der kommer også andre taktikker frem, som er kontekstspecifikke. Shadowbanning opstår, når en social medieplatform forhindrer en brugers indhold i at blive vist uden at give brugeren besked.

Ofrenes reaktioner var interessante. Intimidation så ikke ud til at virke. Alle de interviewede fortsatte med at formulere deres arbejde og tanker. Nogle tog retslige skridt, og andre dannede støttenetværk. Den måske mest interessante reaktion var brugen af alternative kommunikationsmidler. At komme under angreb kræver yderst effektive kommunikationsstrategier for at få dine pointer igennem.

At blive bragt til tavshed gennem censur kan løses ved at finde alternative kommunikationskilder (f.eks. Substack) og medier, der er bedre til at håndtere og udtrykke kritik og usikkerheder. Nedværdigelse og miskreditering kræver at man forholder sig rolig og ikke reagerer emotionelt mens man fokuserer på en evidensbaseret tilgang – mød sikkerhed med usikkerhed. Klager og intimidering er måske de mest gennemgående strategier og sværeste at håndtere. Men tag imod råd, betro dig til pålidelige kilder og spil med på den lange bane.

Daily Telegraph`s medredaktør Camilla Tominey skrev for nylig:

“Alligevel er det eneste store spørgsmål der nu stilles af unge mennesker: hvorfor i alverden blev min skole lukket, når jeg kun havde en uendelig lille chance for at dø af Covid? Nogle af os stillede netop det spørgsmål på det tidspunkt. Men lockdown-skeptikere blev udskældt af folk som Tory-parlamentsmedlemmet Neil O’Brien, med hans COVID-19 FAQ-websted, der opførte sig som om det var autoriteten i alle spørgsmål om pandemien.”

Dette var en hjemmeside som forsøgte at ydmyge videnskabsmænd som Sunetra Gupta, Carl Heneghan og Tom Jefferson for at turde udfordre SAGE-gruppetænkningen. Generelt blev journalister der satte spørgsmålstegn ved visdommen i at lukke klasseværelser, behandlet som pariaer, anklaget for at sætte lærernes liv på spil. Alligevel var der ifølge Office for National Statistics kun 139 Covid-dødsfald blandt lærere og pædagoger i alderen 20 til 64 år fra marts til december 2020 i England og Wales. Selv efter skolerne genåbnede, var coronavirus-relaterede dødsfald for denne gruppe “statistisk signifikant lavere” end gennemsnittet.

Akademisk og journalistisk frihed kræver, at individer forfølger viden, hvor end den fører hen, uden unødig eller urimelig indblanding. Forskerne og lægerne i denne undersøgelse afstod ikke fra at give udtryk for deres synspunkter, som andre anså for at være stødende. Evnen til at overvinde en sådan selvcensur er grundlæggende for et demokrati og dets evne til at træffe beslutninger i dets borgeres bedste interesse.

Dr. Carl Heneghan er Oxford-professor i evidensbaseret medicin, og Dr. Tom Jefferson er en epidemiolog baseret i Rom og arbejder sammen med professor Heneghan i Cochrane. Denne artikel blev først offentliggjort på deres Substack-side, som du kan abonnere på her.

KIS-redaktionen: Vi skylder dem en stor tak, de gæve forskere og videnskabsfolk der står op for sandhed og videnskabelig redelighed. Artiklen her bringer også gode råd til dig der ofte kommer i diskussion og konflikt med andre på de sociale medier. Vi er kættere.

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Fotos: Daily Sceptic

Leave a Comment