Udgivet: 1 oktober 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af Newsvoice.se – 1. oktober – 2023

Aloe Vera, også kaldet mirakelplanten, er kendt i mange lande for sine positive egenskaber inden for sundhed, skønhed og hudpleje.

Aloe Vera, også kaldet mirakelplanten, er kendt i mange lande for sine positive egenskaber inden for sundhed, skønhed og hudpleje. Denne liljeplante har historisk set spillet en vigtig rolle i den tidlige helbredende lægekunst.

Historisk har man anvendt planten i salver og medicin til både udvortes og indvortes brug. Anvendelsen af ​​Aloe Vera-planten kan spores så langt tilbage som 6000 år f.Kr.

Aloe Vera stammer oprindeligt fra den arabiske halvø. Gennem handel og migration spredte denne plante sig over hele den antikke verden. Historiske kilder tyder på, at handelsruter for Aloe Vera var veletablerede i Rødehavet og Middelhavsområdet så langt tilbage som det 4. århundrede f.Kr. Aloe Vera er således blevet brugt længe før disse handelsruter blev skabt.

Aloe Vera plantens anvendelse i Antikken

De første kendte skriftlige overleveringer om Aloe Vera-plantens nærende saft, kan findes i det gamle Egypten. Aloe blev der betragtet som en hellig plante, hvor dens “blod” (gele) indeholdt hemmelighederne om skønhed, sundhed og udødelighed.

Både Nefertiti og Cleopatra værdsatte Aloe Vera juice højt og brugte den som en del af deres daglige hud- og skønhedspleje. Selv mumier blev balsameret med Aloe Vera på grund af dets antibakterielle egenskaber og evne til at dræbe skimmelsvampe.

Aloe Vera blev bragt til Persien og Indien af ​​arabiske handelsmænd i 600 f.Kr. Araberne kaldte Aloe Vera for ørkenens lilje og brugte planten både indvendigt og udvendigt.

Det er dokumenteret, at Alexander den Store under sine krige i Persien begyndte at bruge Aloe-juice til at helbrede sine soldaters sår. Alexander gik så langt som at have transportable vogne med planter for at få adgang til frisk Aloe Vera under sine mange krige.

Det siges også, at Aristoteles overbeviste Alexander den Store om at erobre øen Socotra ud for Afrikas Horn for at få adgang til de store Aloe-lunde der. Gennem denne erobring, erhvervede Alexander nok Aloe Vera til at forsyne hele sin hær.

Aloe Veras spredning

Aloe Vera-planten spredte sig via handelsruter i hele Asien og Europa. I Indien er Aloe kendt som Ghrita-Kumari.

Kumar betyder pige, og det blev antaget, at denne plante gav ungdommens energi til kvinder. I indisk ayurvedisk medicin bruges Aloe Vera som et foryngende middel, mod menstruationssmerter og til at stabilisere det kardiovaskulære system. Aloe betragtes som balancen mellem pitta, kapha og vata – Aloe Vera er en af ​​de meget få planter, der besidder disse kvaliteter.

I kinesisk kultur har Aloe Vera været en vigtig ingrediens i medicinske behandlinger, siden Marco Polo besøgte landet i det 13. århundrede. I en lægebog blev Aloe Vera beskrevet som “Harmonimetoden”, og planten spillede en vigtig rolle i den kinesiske hverdag.

I Japan var Aloe Vera kendt som den “kongelige plante”, hvor saften indtages som en livseliksir, og samuraien brugte den til at kurere forstuvninger og muskelsmerter.

Aloe Vera blev brugt så langt nordpå som England i middelalderen, hvor mange nonner og munke brugte det til at helbrede de syge og helbrede de sårede, der kom til deres klostre for at få nødhjælp. Aloe Vera blev mest brugt til sår og forskellige former for maveproblemer.

Omkring 1100 beskriver Hildegard af Bingen, en benediktinernonne, Aloe som en kur mod gulsot, mavesår og migræne samt hjælp mod caries og sårheling. De behandlinger, hun udførte, gik ud på at reducere Aloe Vera og myrra til et fint pulver, som derefter blev blandet med hvedemel.

Spanske jesuiterpræster var medvirkende til at sprede Aloe Vera som en lægeplante til den nye verden. Aloe Vera fandtes altid på skibsværfter, hvor skibene blev bygget til de store opdagelsesrejser. Mange tror, ​​at Spanien også bragte Aloe Vera-planter til Mellemamerika, Vestindien, Californien, Florida og Texas, hvor du kan finde dem i naturen i dag.

Columbus, “opdageren af ​​Amerika”, havde Aloe Vera-planter i potter på sine skibe, og planten blev brugt til at helbrede hans lejesoldaters sår. Christopher Columbus siges også at have sagt:

“Fire grøntsager er uundværlige for menneskers velbefindende: hvede, vindrue, olivenolie og aloe. Den første giver næring, den anden ophøjer ånden, den tredje giver harmoni og den fjerde helbreder.”

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Sebastian Stoskopff (1597-1657).

KIS-redaktionen