Udgivet: 21 februar 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0
ID 2020

Nedestående artikel er skrevet af Pål Steigan vedrørende norske forhold, men er i sagens natur direkte omsættelig til danske forhold.

På samme måde som i Norge er der ikke noget parti i Danmark, der har haft vaccinepas på dagsordenen, og det var da også industrien, der fremførte kravet, helt uden henvisning til World Economic Forum, WHO eller EU, der jo alle tre helt tydeligt igennem længere tid har haft vaccinepas som fremtidsplan.

Det er også nærliggende at forestille sig at der – med tanke på FN’s verdensmål, der for den almindelige forbruger mest af alt handler om at “skrue ned” for forbruget og genbruge, er brug for nye markeder for indtjening set fra storkapitalens perspektiv, og der er det digitale ID og registreringen af os alle sammen tilsyneladende en uudtømmelig kilde og et springbræt til et fremtidigt centralt styret og kontantløst verdenssamfund.


Hvorfor vil World Economic Forum tvinge vaccinepasset igennem?‎

Af Pål Steigan – 17. februar 2022.

På trods af at politikken omkring vaccinepas ‎‎ikke støttes af FHI‎‎, ikke findes på nogen af partiernes politiske programmer og ‎‎ikke spiller nogen rolle i at forhindre smittespredning‎‎, vil Støre’s regering påtvinge passet gennem en forordning? Hvorfor? Hvem står bag det her?‎

‎Når først Erna Solberg og nu Jonas Gahr Støre er så fanatiske omkring at tvinge vaccinepas ned over hovedet på os, er det en politik, de ikke selv er kommet på. Det er heller ikke en politik, der er opstået i Norge. Den kommer fra helt andre kilder – og det har intet med sundhed eller smittekontrol at gøre. Denne ‎ekstreme tankegang,‎for at citere PST, har de fra meget lidt tillidsvækkende kilder‎.

‎Det er sådan, at den internationale finansielle elite har arbejdet for dette i lang tid. I EU har det i hvert fald siden 2018 været officiel politik at etablere et digitalt sundhedspas, og planen var allerede dengang, at det skulle indføres i 2022. Perioden frem til nu skulle bruges til at overvinde modstanden mod disse pas.‎

Læs: EU planlagde i 2018 at vaccinepasset skulle indføres i 2022

Det fremgår af dokumentet med den iørefaldende titel:‎

Af planen fremgår det, at man ville lave studier af, hvordan dette skulle gennemføres i perioden 2019-2021. Planen er baseret på et dokument udarbejdet af WHO og det britiske SAGE i 2018, hvilket omhandlede, hvordan man ville bekæmpe vaccine skepsis i EU:‎ State of Vaccine Confidence in the EU 2018.

Men det er ikke sundhed, der er den virkelige begrundelse‎

Sundhed bruges til at bane vejen for det virkelige mål: et globalt elektronisk id. Det er dette, der er målet for den internationale finansielle elite. Hvis du tvivler på dette, bør du foretage en søgning på ‎World Economic Forum‎‎s webside på søgeordet ‎digital identitet“‎‎, som vi har gjort ‎her‎‎. Så vil du finde i omegnen af 100 dokumenter, der alle beskæftiger sig med dette, og du vil se, at for milliardærklassen handler det om, hvad ‎Klaus Schwab‎kalder‎ den fjerde industrielle revolution.

‎Den kapitalistiske klasse har altid gået efter at plyndre alle mulige ressourcer på planeten, over og under jorden, under havets overflade og i luften. Nu er tiden kommet, hvor de vil udnytte vores krop og identitet, og målet er som altid at sikre sig kontrol og profit.‎

Davosklubbens program for digital identitet

Hvis du går ind på WEF’s ‎‎temasider om digital identitet‎‎, vil du se, at dette er knyttet til rigtigt mange af deres prioriterede områder, som alle har med profit og kontrol at gøre:

Der kan man med deres egne ord læse:‎

Værdien af det digitale identitetsmarked forventes at overstige 16 milliarder dollar inden 2026. Antallet af relaterede initiativer er vokset dramatisk – markedsinformationsfirmaet One World Identity identificerede 225 forskellige relaterede virksomheder i 13 kategorier fra 2019, og mere end 6,2 milliarder identitetsapps, der gemmer regeringsudstedte dokumenter, forventes inden 2025.

På grund af opsplitningen af markedet er det imidlertid ikke let at anvende én fælles digital identitet på tværs af flere applikationer, sektorer eller grænser – hvilket underminerer udnyttelse og hindrer vedtagelsen. Interoperabilitet er fortsat et erklæret, men flygtigt mål for regeringer og organisationer; COVID-19 har vist, hvor svært det er at harmonisere de juridiske, lovgivningsmæssige og tekniske aspekter af sundhedsopsporing og certifikater.‎

World Tourism Organization har identificeret mindst 16 relaterede digitale identitetspas, mens lande som Singapore, Israel og EU-medlemsstater (og byer som New York) implementerer deres egne versioner. Lignende vanskeligheder findes på andre områder – og mens digitale identiteter nævnes som en del af digitale handelsaftaler, er gensidig anerkendelse endnu ikke blevet en realitet, og banksektoren har endnu ikke været i stand til at samarbejde bredt om spørgsmålet.

WEF forventer, at digitalt ID som et marked i sig selv, vil være $16 milliarder værd inden 2026. Dertil skal lægges den værdi, der kan udvindes fra alle andre sektorer, når først det tages i brug. Ved at klikke på hver af de fem hvide ringe i inderkredsen af denne figur, vil du se, hvilke sektorer WEF associerer id-brug med.‎

WEF: Fremme digitalisering: Magt til dataformidlerne‎

Milliardærklubben har for nylig offentliggjort en ‎‎rapport‎‎, der omhandler hele den digitale værdikæde, og som påpeger, hvor nødvendigt de mener det er, at sikre alle en digital identitet, og det er tydeligt, at vaccinepas ikke er målet, men midlet til at få dette gennemført (side 24):‎

Covid-19-pandemien har ført til et øget fokus på effekten af medicinske data, især såkaldte vaccinepas. Disse pas tjener i sagens natur som en form for digital identitet. Kommercielle virksomheder fungerer som en form for centraliseret dataformidler i flere jurisdiktioner. I betragtning af følsomheden af denne type sundhedsdata har myndighederne i mange tilfælde erhvervet tredjepartsleverandører til at forvalte og organisere sådanne systemer. Ikke overraskende er streng sikkerhed og privatlivets fred centrale kriterier i sådanne systemer, ikke mindst fordi et folkesundhedsproblem kræver øget tillid til systemet.‎

Med andre ord skal vaccinepassene sikre tilliden til et system, der har et meget bredere, endda altomfattende, mål for øje. I det øjeblik folk har accepteret vaccinepassene, er de allerede på indersiden af fængslets porte. De er blevet ring- og brændemærket med QR-koden, og så gælder det blot at udnytte værdien af dette fuldt ud:‎

Bill Gates og ID-2020 Alliance‎n

En af de centrale aktører i dette projekt er Bill & Melinda Gates Foundation gennem Microsoft og Gavi. Det hedder‎: ID-2020 Alliance:

De såkaldte verdensmål og Agenda 2030‎

Erna Solberg er som bekendt ansat af FN til at gennemføre de såkaldte ‎‎”Verdensmål”‎‎ og Agenda 2030. Mål nummer 16.9 omhandler ‎‎”At levere juridisk identitet til alle, herunder fødselsregistrering inden år 2030″.‎‎ Og Verdensbanken har i lang tid presset på for, at dette skal være et digitalt ID, som her i deres ‎‎rapport fra 2016: ‎

To achieve SDG 16.9:

“is through digital identity (digital ID) systems, central registries storing personal data in digital form and credentials that rely on digital, rather than physical, mechanisms to authenticate the identity of their holder.”

Og Verdensbanken ‎‎argumenterer‎‎, at sådanne digitale ID-systemer er “afgørende for at nå mange af de andre mål.”‎

Derfor vil Støre ikke give sig med hensyn til vaccinekortet

Vaccinekortet har intet med sundhed at gøre. Det handler om at skabe en vej ind i et system, hvor alle mennesker på jorden har et digitalt ID, som den finansielle kapital og diktatoriske myndigheder kan udnytte til, hvad de vil.‎

Hverken Solberg eller Støre er valgt som tillidsrepræsentanter for det norske folk. De er lokale, norske agenter for EU og den internationale finanskapital, og dette er den eneste måde hvorpå deres handlinger kan forklares.‎

Oversættelse: KIS-redaktionen.