Udgivet: 25 marts 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0
Forbyd Glyphosat

Stop med at forgifte os: Forbyd Glyphosat i Europa‎

‎Vil Glyphosat endelig blive forbudt i EU efter 2022?‎

‎Roundup‎‎, Monsanto-Bayers berygtede ukrudtsmiddel, fik en gen-godkendelse for 5 år i slutningen af 2017 efter adskillige skandaler: Monsanto-papirerne, retssager i USA, ulovlig erhvervelse af journalister- og aktivisters private data…‎…..

‎En forlængelse af denne godkendelse drøftes nu igen, og ‎‎kampen er langt fra vundet‎‎.‎

Det er mere end presserende at afskaffe Glyphosat i Frankrig og i Europa, da det er farligt for både miljøet og folkesundheden, og ‎‎starte en reel landbrugs- og fødevareomstilling‎‎.‎

‎Det er siden 2015 kendt, at dette stof er klassificeret som “sandsynligvis kræftfremkaldende for mennesker”‎‎ af Det Internationale Agentur for Kræftforskning (IARC), et agentur under Verdenssundhedsorganisationen. For nylig skærpede Frankrigs eget Nationale Institut for Sundhed og Medicinsk Forskning (Inserm) analysen af risici forbundet med Glyphosat. ‎

‎Emmanuel Macron havde lovet at udfase Glyphosat i Frankrig “senest” i begyndelsen af 2021. Han holdt ikke dette løfte, men ‎‎Frankrig, der overtager EU-formandskabet i januar 2022, kan og må spille en ledende og utvetydig rolle i forbuddet af Glyphosat i Europa‎‎. ‎

‎Lad os sammen kræve, at Frankrig offentligt modsætter sig fornyelsen af godkendelsen af dette giftige pesticid i Europa.‎

‎Tilføj dit navn og del oplysningen, vi har brug for dig! ‎


‎Denne underskriftsindsamling blev lanceret i samarbejde med: Foodwatch France, Générations Futures, Greenpeace France, Agir pour l’Environnement, Ligue contre le cancer, WECF, France Nature Environnement, FNE Auvergne-Rhône-Alpes, Friends of the Earth, ATTAC France, BLOOM, Combat Monsanto, Justice Pesticides, Confédération paysanne, CCFD-Terre-Solidaire, Réseau Action Climat, Union Nationale de l’Apiculture Française, Syndicat national d’apiculture, Terre d’abeilles, Terre & Humanisme, Kanteen uden plastik Frankrig, Réseau Environnement Santé, FNAB, Mouvement de l’Agriculture Bio-Dynamique, SOL, Institut Veblen, Fair Trade France, UFC Que Choisir, Ligue des droits de l’Homme, Ingénieurs sans frontières agriSTA, ActionAid Frankrig, Secrets Toxiques, WWF, SumOfUs, WeMove Europe, Glyphosatkampagne, Lægernes advarsel om pesticider, RESOLIS, Notre Affaire à Tous‎.

Mere information

IARC Monographs Volume 112: evaluation of five organophosphate insecticides and herbicides
International Agency for Research on Cancer. 20 March 2015.

Oversættelse: KIS-redaktionen.