Udgivet: 23 september 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Klumme af Philip Hollingbery

Prolog

I året 2003 deltog danske soldater, udsendt af Forsvarsministeriet, med danske kampfly og andet krigsmateriel, i den ’ulovlige’, brutale invasion af Irak, en suveræn nationalstat. Sammen med tropper fra England, USA og flere andre NATO medlemslande, lykkedes dem at fjerne Iraks præsident, Saddam Hussein, og ødelægge Iraks civilsamfund. Danmarks daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen, blev senere udnævnt til generalsekretær i NATO.

Tidligere havde danske soldater i NATO-regi forsvaret danske og vestlige interesser med krigsaktioner i Serbien (1999), Afghanistan (2002 til 2021) og Libyen (2011).

Skuespilleren Zelensky

D. 22. februar 2022 krydsede russiske soldater over grænsen til Ukraine, i forsvar for russiske interesser og russiske statsborgere i Ukraine, under en borgerkrig der havde været i gang i Ukraine siden 2014. Den ukrainske præsident Zelensky appellerede til de vestlige lande om hjælp i anledning af dette ”frygtelige” og ”helt uforventede” indgreb i et suverænt land. Som skuespiller var Zelensky blevet kendt fra sin egen populære satiriske TV-serie, Sluha narodu, hvor han fra 2015 til 2019 spillede en højskolehistorielærer, der ved et tilfælde blev valgt til landets præsident.

Hykleriet var i højsædet, da politikere og medierne i Danmark, Storbritannien, og USA, såvel som de andre vestlige lande, udtrykte deres dybe forargelse overfor Ruslands brutale invasion af netop en suveræn nationalstat. Folk i de fleste mellemøstlige lande, til gengæld, kunne næsten ikke tro på det, da de hørte om vores dobbeltmoral. Indtil Ruslands aktion havde Zelensky nemlig gentagende gange insisteret på, at Ukraine skulle indtræde i NATO.

NATO

Var NATO blot et pænt fredsprojekt, ville hans erklæring ikke have voldt nogen skade. Men NATO var og er noget helt andet. Den er nemlig en markedsføringsorganisation for verdens største våbenfabrikantkartel, der skaber konflikter rundt om i verden, med det formål at sælge våben. Både Zelensky selv, såvel som alle de vestlige politikere vidste godt at han, ved at bejle til NATO, havde prikket den sovende russiske bjørn. Derudover, inderst inde, vidste de allesammen, fra historielæren, hvor hårdt Rusland vil kæmpe for at forsvare sin strategiske kontrol over Krim.

Foto:Unsplash

Ukraines historie

Indtil 1783 havde Krim hørt under Det Osmanniske Rige. Så blev halvøen erobret af Kejserinde Katarina den Stores elsker, fyrst Grigorij Potjomkin, der samtidigt grundlagde Sortehavsflåden. Ukraine blev en del af det russiske rige. Ifølge udsagn oprettede den romantiske Potjomkin en række kulisser langs Katarinas triumftogt igennem hendes nye rige, for at gøre et godt indtryk på Kejserinden. For så stort et land, er Rusland frygtelig dårligt forsynet med havnebyer. Geografien gør dermed flådehavnen Sevastopol på Krim i Sortehavet, og Skt Petersborg i Østersøen, til uhyre vigtige anlæg, både militært og handelsmæssigt.

Under 2. Verdenskrig blev Sevastopol belejret af tyske og rumænske tropper fra 1941 til 1942. I løbet af 8 måneder kostede aktionen 118.000 sovjetiske døde, sårede eller fangede. Byen var næsten fuldstændig jævnet med jorden af tyske bomber og granater.

Den danske forbindelse

Fra 1854 til 1855 blev Sevastopol belejret i 11 måneder af engelske, franske, ottomanniske og piedmontiske-sardinienske tropper. Kampene var brutale. Det russiske imperium tabte krigen, og blev tvunget til at modernisere hele samfundet. Et dansk konsortium ført af den ikoniske danske forretningsmand C. F. Tietgen vandt koncessionen til at konstruere og betjene den første telegraflinje på tværs af Rusland fra Skandinavien til Vladivostok, Kina og Japan. Selve Lenin skrev under koncessionens fornyelse efter Revolutionen. Det Store Nordiske Telegraf-Selskabs vellykkede russiske eventyr varede (med et par afbrydelser) helt hen til 2. Verdenskrig, og sikrede Danmark et glimrende ry for pålidelighed indenfor avanceret svagstrømsteknik.

“FUCK THE EU”

I januar 2014 udbrød voldelige sammenstød i Ukraines hovedstad Kiev, mellem demonstranter og særlige uropolitibetjente. Ved februars slutning var 108 civile og 13 blevet dræbt. Urolighederne var blevet udløst af en ’associeringsaftale’ som EU havde tilbudt Ukraine i november 2013, som landets daværende præsident Viktor Yanukovych omsider dog havde nægtet at skrive under, og som ukrainere med tilknytning til Rusland ikke brød sig om. I en lækket telefonsamtale til hendes Ukraine-ambassadør udbrød en frustreret amerikansk undersekretær, Victoria Nuland, ”… og fuck EU!”.

Mette Frederiksen i Israel

D. 4. marts 2021 rejste Danmarks statsminister Mette Frederiksen til Israel og tilbage sammen med Sebastian Kurz, Østrigs forbundskansler. Vi fik at vide, at deres formål var at drøfte vacciner til Covid-19 med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. Blev der dog også lavet en hemmelig aftale om et strategi for at fremprovokere et eventuelt russisk indgreb i Ukraine såvel som en fælles respons til dette? I hvert fald ser det sådan ud når vestens enighed om sanktionerne såvel disses voldsomme omfang tages i betragtning.

Foto:Unsplash

Stoltenberg

D. 15. februar 2022, under en pressekonference i Bruxelles, advarede NATOs krigsliderlige generalsekretær Jens Stoltenberg, at Rusland muligvis ville iværksætte en ”falsk flag-operation” i Ukraine, måske med kemiske våben, som påskud for at invadere. Han ville få os til at tro, at Rusland er det store onde, der står bag konflikten. Dog er det næppe så enkelt. Betegnelsen ’falsk flag’ var indtil nu forbeholdt de sociale medier og de alternative medier. Nu indrømmede NATO at de findes. Hvis ’fjenden’ kunne finde på at anvende sådan en operation, kunne vi da også.

Hele den vestlige omtale af Ruslands indgreb i Ukraine, både fra politikere såvel som de professionelle medier, tager det samme ensidige synspunkt som Stoltenbergs, nemlig, at Putin er farlig og fuld af løgn, og at hans hær er uduelig, mens at Zelensky er den tapre statsleder for et uskyldigt offer.

Russiske medier censureres i EU

Ruslands synspunkter bliver aldrig fremført, og landet er blevet genstand for en oppisket hadestemning i hele vesten. Under disse yderligtgående omstændigheder har Zelensky ubegrænsede muligheder såvel som stor motivation for at lyve. Derfor kan vi være helt sikker, at han gør det, og at alt det vi får at vide og se, bringes af kilder (uanset om de er ukrainske eller udenlandske) som bakker op om skuespilleren Zelenskys budskab.

Billederne af krigsførelse, død og ødelæggelse i de ukrainske byer er sandsynligvis iscenesatte, med omvendte ’Potjomkin kulisser’, kriseskuespillere og ’deep fake’ manipulation. Russerne har overhovedet ingen interesse i at fjendtliggøre flere ukrainere end nødvendigt, hvorimod Zelensky har fået sin livs store rolle: at opfordre sine udenlandske venner til krig.

Zelensky taler til Vesten

Da han skulle tale live over et videolink til en lang række vestlige nationalparlamenter, udskiftede Ukraines præsident Zelensky sit jakkesæt til en kortærmet T-shirt i NATO-grøn, for at forstærke den illusion, at Ukraine var blevet offer for Ruslands ”aggression”.

D. 24. februar 2022 talte Zelensky til det europæiske Parlament og som svar til Ruslands militære ”aggression” imod Ukraine, udvidede EU voldsomt sine eksisterende sanktioner fra 2014 med det samme. EU tilføjede et betydeligt antal russiske personer såvel som enheder til sin liste over de sanktionerede, og tog hidtil usete midler i brug. Det erklærede formål var at svække Ruslands økonomiske grundlag betydeligt, at fratage Rusland de kritiske teknologier og markeder, og anseligt forhindre landets evner til at føre krig.

 • 27. februar 2022 talte Zelensky til Zurich Security Conference i Schweiz
 • 8. marts House of Commons i London, England
 • 15. marts det canadiske parlament
 • 16. marts 2022 Congress i Washington, USA

Putin

Præsident Putin, til gengæld, blev ikke inviteret til at fremlægge Ruslands synspunkter. Tværtimod, blev der i hele Europa indført censur d. 16. marts 2022, således at en række russiske nyhedsmedier blev blokeret, også på de sociale medier, heriblandt den engelsksprogede Russia Today og rt.com. Englands daværende udenrigsminister, Liz Truss, erklærede at vi ikke skulle udsættes for Putins løgn. Hidtil har vi kun været vant til at opleve sådanne midler i de totalitære lande, men nu er ytringsfriheden blevet ’våbeniseret’ af netop Vesten der går så meget op i den.

Ukrainske flygtninge

D. 16. marts vedtog det danske Folketing, i al hast, en særlov, der gjorde det muligt for ukrainske flygtninge at få opholds- og arbejdstilladelse i Danmark, i takt med andre europæiske landes lovgivende forsamlinger. De NGO’er, der støtter flygtninge, og arbejder for en mere sympatisk behandling af asylansøgere, især fra Syrien, blev chokeret over politikernes dobbelmoral.

 • 18. marts talte Zelensky til Bundestag i Berlin
 • 20. marts Israels Knesset
 • 22. marts Italiens parlament
 • 23. marts Frankrigs parlament
 • 23. marts Japans parlament
 • 24. marts den svenske Riksdag

Et jerntæppe etableres

D. 29. marts 2022 talte Zelensky til Folketinget. Han takkede de danske virksomheder, der frivilligt havde givet afkald på at eksportere til Rusland. Han bad også om yderligere sanktioner, nemlig en blokering af handel med Rusland, et dansk nej til russisk olie, og opfordrede til beslaglæggelse af russiske skibe. Han bad ligeledes Europa om at stoppe med at lytte til undskyldninger for Ruslands handlinger. Vælgerne blev næppe spurgt, om de ønskede en ny jerntæppe på tværs igennem Europa.

En række fremtrædende danske firmaer med interesser i Rusland, imødekom Zelenskys krav om at holde op med at eksportere til Rusland. Dog afslog Ecco Sko, af hensyn til firmaets russiske ansattes sikkerhed og velstand. D. 6. juli 2022 blev det meddelt, at firmaet kommer til at miste retten til at kalde sig Kongelig Hofleverandør (dog først efter d. 16. april 2023). Det var første gang i Hendes Majestæt Dronning Margrethe den 2`s 50 års embedsførelse, at hun har blandet sig i politik. C.F.Tietgen ville have vendt sig i sit grav.

Kritikere mistænkeliggøres

En kinesisk forsker i Politik & Samfund, Xing Li, der i de seneste ti år har været tilknyttet Aalborg Universitet, blev vældig irriteret, da det i juli 2022 kom frem, at han var havnet på Zelenskys sortliste af Rusland-sympatisører.

Professoren mener, at det er skadeligt, at Zelensky på den måde forsøger at lukke munden på frie forskere. Måske er professoren blevet angivet til Ukraines ”Center for Modvirkning af Desinformation” af Anders Fogh Rasmussen, der rådgiver Zelensky!?

Xing Li konkluderede, at de af hans forskningskonklusioner, som Ukraine ikke brød sig om, var:

 • 1) at udvidelsen af forsvarsalliancen NATO kan have været en afgørende faktor for, at Rusland gik ind i Ukraine
 • 2) at de sanktioner mod styret i Moskva (som Zelensky havde krævet) ikke virker efter hensigten – at de rammer hårdere i Vesten, end de gør i Rusland.

”Hvis det nu havde været den kinesiske regering, der havde lavet en lignede liste, var den helt sikkert blev fordømt af politikere, men fordi det er Ukraine, er jeg ikke sikker på, at der sker mere” – Xing Li.

Foto: Unsplash

Økonomiske sanktioner

Som straf blev Ruslands banker udelukket fra SWIFT, det verdensomspændende system for pengeoverførsel. At straffe et land er ligeså umoralsk, uanset om der bruges bomber eller sanktioner, fordi et land ikke kan sammenlignes med en enkelt person. Dog optrådte de vestlige lande som en flok bøller på en kostskole, i deres iver efter at mobbe Rusland. Den uomtalte magt, som USA`s, Canada`s og Israel`s hævngerrige østeuropæiske diaspora udøver, er næppe i overensstemmelse med den demokratiske ånd.

Rusland er stærkt afhængig af sine store indtægter fra olie- og gaseksporten til de vesteuropæiske lande. Præsident Putin kunne næppe drømme om at gøre sine bedste kunder til sine fjender. Denne brandstofforsyning er vores (og Sveriges og Finlands) bedste sikkerhed imod krig. At Zelensky bad EU om at smide netop vores sikkerhedsgaranti væk, viste, at han selv er krigsliderlig. At vores politikere straks er gået med til hans ønsker, bekræfter, at han bare er nikkedukke for en sammensværgelse af magtfulde venner i USA og Israel, hvis uerklærede dagsorden er, at skille, svække og herske over hele Europa, såvel som fuldstændigt at ødelægge Rusland.

Ulovlige beslaglæggelser

Alt imens orlogsskibet Esbern Snare var i gang med at jagte somaliske pirater, opfordrede Zelensky danskerne og deres allierede til ligefrem at begå sørøveri ved at beslaglægge russiske skibe. En række private luksusskibe der tilhørte velhavende russere, de såkaldte ’oligarker’, blev beslaglagt af myndighederne, uden erstatning og fuldstændigt ulovligt.

 • 30. marts talte Zelensky til det norske Storting
 • 31. marts Hollands parlament
 • 31. marts Australiens parlament
 • 5. april Spaniens parlament
 • 6. april Irlands parlament
 • 8. april Finlands Eduskunta
 • 21. april Portugals parlament

Trold farme

D. 1. maj 2022 bemærkede Liz Truss i en officiel meddelelse fra den engelske regering, ”Vi kan ikke tillade Kreml og dens skumle trold-farme at invadere vores online rum med deres løgn om Putins ulovlige krig”. At en minister overhovedet anerkender, at trold-farme eksisterer, er meget usædvanligt. Det kan godt være, at disse trold-farme også er blevet brugt af de engelske myndigheder til at vanskeliggøre den frie diskussion af politiske indblandinger i kriminalsager.

 • 6. maj talte Zelensky til Alþingi, Island
 • 10. maj Slovakiets parlament

NATO og sanktionerne

D. 18. maj ansøgte Sveriges og Finlands krigsliderlige regeringer om medlemskab af NATO. De bildte deres vælgere ind, at de kunne blive Putins næste angrebsmål. Disse landes ansøgninger gjorde det bare mindre usandsynlig.

D.21. maj 2022 indførte Canada yderligere en række sanktioner imod russere, heriblandt Alexander Lebedev, som, sammen med sin søn Evgeny, tidligere havde været med til økonomisk at redde dagbladet The Independent, der, indtil Ruslands indgreb i Ukraine, havde stået for en væsentlig mere selvstændig linje i forhold til dækningen af den vestlige politik, end noget andet engelske dagblad. Avisens frygtløse mellemøstlige korrespondent, den 74-årige Robert Fisk, som 3 gange havde interviewet Osama Bin Laden, døde uforventet d. 20. oktober 2020 i Dublin, lige før han skulle drage tilbage til sin lejlighed i Beirut.

D. 24. maj 2022 nedsatte Ukraines præsident Zelensky en international arbejdsgruppe, der skulle rådgive ham vedrørende sikkerhedsgarantier for Ukraine. Arbejdsgruppen ledes af hans stabschef, Andriy Yermak, og den tidligere danske statsminister og Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, der som bekendt har erfaring med brutalt at invadere suveræne nationalstater.

Forsvarsforbeholdet afskaffes

D. 1. juni 2022 stemte et flertal af danskerne for at afskaffe forsvarsforbeholdet der stammede fra Edinburgh-aftalen i 1993. Der var ingen, der klagede over, at der intet demokrati er i et EU med censur, og med nyhedsmedier der er blevet frataget transparency (’glasnost’).

Danskere stemte for et tidligere fredsprojekt, der nu var blevet til en krigsmager.

Som Poul Schlüter engang bemærkede, er Unionen stendød! Det eneste, som alle de masochistiske vesteuropæiske lande (heriblandt England, Norge og Schweiz) er enige om er, at straffe sig selv hårdere end de straffer Rusland. Det kan kun være fordi vi er bange for, hvad USA og Israel kunne finde på, hvis vi ikke makker ret. Hvorfor skal EU gøre sig uafhængig af russisk olie og gas, når vi er totalt afhængige af amerikansk teknologi? EU har totalt opgivet sin selvstændighed.

 • 15. juni talte Zelensky til Tjekkiets parlament

Kommunisme eller kapitalisme

Efter Ruslands oktober-revolution i 1917 måtte Sovjetunionen udvikle sin egen form for ’indre marked’, der fungerede helt op til præsident Mikhail Gorbachevs ’Perestroika’ omkring 1985. Det skabte arbejde til en bred uddannet middelklasse.

Selvom kommunismen officielt blev fremstillet som indenrigspolitik, var den i virkeligheden et protektionistisk middel imod den uretfærdige konkurrence fra de store magters glubske ’kapitalistiske’ interesser. ”Vil du helst leve under kommunismen eller kapitalismen?” var et betydningsløst spørgsmål, som man tit blev stillet under f.eks USA`s krig imod Vietnam.

Den dag i dag bliver vi ført bag lyset. Nationalstater er suveræne, så de skal ikke bilde os ind, at de har lov til at konkurrere med hinanden, som om de var forretninger.

Det er, hvad John Donne mente, da han skrev ”Intet menneske er en ø, en verden for sig … spørg derfor aldrig om, hvem klokken ringer for. Den ringer for dig!” Man kan ikke tjene både Gud og Mammon. Men det gør vi, i det øjeblik vi handler på tværs af vores nationale grænser. Hvert land, der meldte sig ind i EU eller NATO, gav afkald på sin ’suverænitet’. Begrebet er uldent, og forbeholdt hyklere som Zelensky.

Den første kolde krig

Under den kolde krig udviklede USSR sig til et industrisamfund, som fremstillede, bl.a. atomkraftværker, civil- og militære fly, rumfartøjer, og våbensystemer. Efter Stalins død i 1953 lykkedes det danske firmaer at etablere en gunstig, omfattende eksport til USSR af avancerede produkter såsom måleinstrumenter, betonfabrikker, høreapparater og sundhedsmidler. Dette til stor gavn for danske arbejdere, det danske erhvervsliv, og det danske skattevæsen. Danskere købte til gengæld kun russiske biler og russisk vodka og fik lov til at rejse billigt på ferie i Fjernøsten i russiske civile flyvemaskiner.

USA’s helt store slag imod Rusland var præsident Richard Nixons hemmelig aftale omkring 1972 med Folkerepublikken Kina, der fik lov til, under gunstige vilkår, at eksportere til USA og dets allierede, og dermed udvikle sig selv fra et u-land afhængig af Rusland, til et selvstændig industrisamfund, kommunistisk kun ved navnet. Ændringen fra pjalter til rigdom tog kun Kina én generation.

I 1986 hvor både Tjernobyl og Challenger eksploderede, var USSR løbet tør for hård valuta. Sovjetunion havde ikke længere råd til at importere Danmarks kvalitetsteknologi. ’Glasnost’ herskede, og Gorbachevs rige åbnede sig overfor vestens økonomiske råd og ’kapitalismen’.

Warszawapagten blev ophævet. Men Gorbachevs bejlen til vesten og ånden fra Berlinmurens fald er blevet svigtet! I løbet af nogle få år migrerede 12 lande fra østblokken ind i EU og ind i NATO – Østtyskland, Polen, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Bulgarien, Rumænien, Estland, Litauen, Latvia, Slovenien, og Kroatien. Ruslands store tab blev til EU’s og NATO`s kolossale fortjeneste. Disse lande blev købt. De modtog omfattende EU-midler der gjorde dem i stand til at modernisere og ved at importere produkter fra vesteuropæiske virksomheder hvis ejeres og ansattes øgede beskatning dermed tilbagebetalte de oprindelige EU-midler.

Samtidigt fik NATO´s våbenfabrikanter i USA og Europa, 12 nye eksportmarkeder.

Vestens våbenindustri vokser

Rusland mistede 12 eksportmarkeder for sine industriprodukter, sine våbensystemer, og sine civil flyvemaskiner. Derudover måtte de russiske flyselskaber anskaffe Boeing- og Airbus-maskiner, til brug på de ruter der flyver over det vesteuropæiske luftrum.

Dette er sandsynligvis fordi det lykkedes Boeing og Airbus at få EU’s myndigheder til at gøre det besværligt for maskiner fra Tupolev og Antonov at få tilladelse til at benytte det europæiske luftrum.

Siden de russiske tropper trængte ind i Ukraine, har de vestlige lande den 1. marts 2022 fuldstændig blokeret for eksporten af reservedele til de 332 Boeing og 304 Airbus fly, som deres russiske kunder tidligere har købt i god tro.

Både EU og NATO udvidede deres imperier på Ruslands og Ukraines bekostning, ved at flytte deres grænser østpå. Med ganske få undtagelser er det dog ikke lykkedes østeuropæiske virksomheder at eksportere industriprodukter, våbensystemer eller kernekraftværker til de pengestærke vesteuropæiske eller amerikanske markeder. Østlandene er blevet mere og mere afhængige af at eksportere olie, gas, og kvalificeret arbejdskraft. Denne ubalance skaber oligarker og korruption, men ikke arbejde til middelklassen.

Den russiske teknologi

De fleste danskere tager det for givet, at den russiske teknologi er dårligt.Men det stemmer ikke.

I 2015 rejste den danske astronaut Andreas Mogensen til Den Internationale Rum Station og kom sikkert tilbage i to yderst pålidelige russiskbyggede Soyuz rumfartøjer, hvoraf det ene kan ses udstillet på Danmarks Teknisk Museum i Helsingør. Hvis de russiske våbensystemer er så dårlige, hvordan kan det så være, at de har voldt så meget skade i Ukraine, som Zelensky påstår? Hvorfor foretrækker hele verdens frihedskæmpere og terrorister så Kalasjnikov AK-47?

Efter ulykken, for resten, fortsatte Tjernobyls tre øvrige, ubeskadigede atomreaktorer i drift i mange år.

1 styk brugt rumfartøj

Danmark er et af de europæiske lande, der ikke har sin egen flyindustri. Vi har kun en beskeden våbenindustri, der er tæt knyttet til USAs. Derudover har Danmark (i modsætning til nabolandene) ingen kernekraftværker. Dog har vi i de sidste 30 år siden Berlinmurens fald, hverken skaffet noget våbensystem, nogen flymaskine, eller noget kernekraftværk, fra Rusland eller fra Ukraine, selvom vi selv har haft en omfattende eksport af danske produkter til Rusland og Ukraine. Hvorfor snakker vi ikke om det? Det eneste, vi har skaffet, er 1 stk. brugt rumfartøj!

Uden nogen offentlig diskussion, har EU og NATO været med til at føre koldkrigen mod både Rusland og Ukraine videre. Blot med andre midler igennem de sidste 29 år. USA og Israel kommer til at miste interesse for ukrainerne, så snart Rusland er bombet tilbage til et bøhland, og så snart Europa er bragt økonomisk i knæ. Men ingen tør sige det højt, af frygt for at havne på Zelensky´s sortliste.

Philip Hollingbery, d. 19.09.2022

KIS-redaktionen

Leave a Comment