Udgivet: 29 september 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Vi bringer her en oversættelse af artiklen “The Timing of the Pipeline Attack‘” fra den 28.september 2022 publiceret af Consortium News skrevet af Joe Lauria, chefredaktør på Consortium News.

USA havde allerede tvunget Tyskland til at lukke Nord Stream 2 ned, men der er tegn på, at en ende på Ukraine-krigen ville have åbnet for den igen, skriver Joe Lauria.

Biden opfordrer til at vælte Putin i Warsawa marts 2022 – foto: Office of the President

Præsident Joe Biden, med den tyske kansler Olaf Scholz ved sin side, lovede på en pressekonference i Det Hvide Hus i begyndelsen af februar 2022, at USA var “i stand til” at lukke den tysk-russiske Nord Stream 2-gasrørledning i Østersøen, hvis Rusland invaderede Ukraine.

En reporter spurgte Biden: “Men hvordan vil du gøre det helt præcist, da… projektet er i Tysklands kontrol?” Biden svarede: “Jeg lover dig, vi vil være i stand til at gøre det.

Da Rusland faktisk invaderede Ukraine den 24. februar, var Washington i stand til at få Berlin til at suspendere gasrørlednings-projektet, – selvom det ikke var i Tysklands interesse.

Rørledningen har været lukket lige siden

Hvorfor angreb nogen så rørledningen i mandags og lukkede den gas den indeholdt ud i Østersøen?

Så længe krigen fortsætter har USA hvad de ønsker med hensyn til rørledningen.

Frygten i Washington er tilsyneladende, at krigen ikke vil fortsætte så længe som Washington ønsker det.

Jeg hævdede den 4. februar, tyve dage før invasionen, at USA lagde en fælde for Rusland og havde brug for det for at invadere Ukraine og udløse en informations-, økonomisk- og proxy-krig med det ultimative mål: et regimeskifte i Moskva. Alt dette blev bekræftet den 27. marts.

Siden da har USA og Storbritannien gjort alt, hvad de kan for at holde krigen i gang og de økonomiske sanktioner på plads. Men disse sanktioner mod Rusland ødelægger den europæiske økonomi, driver energipriserne i vejret og lukker virksomheder ned. Almindelige europæere går en vinter i møde, hvor de måske ikke har råd til at varme deres hjem op.

Dette har ført til voksende folkelig uro og pres på europæiske regeringer for at afslutte krigen, ophæve sanktionerne og redde deres økonomier. En afslutning af krigen og ophævelse af sanktionerne ville føre til en genåbning af Nord Stream 2 (og turbinereparationen af Nord Stream 1, som også blev angrebet).

Foto: Forsvarsministeriet

Tilbud om at genoptage levering

For tre uger siden fortalte præsident Vladimir Putin på en pressekonference i Samarkand, at Rusland var klar til at genoptage leveringen af naturgas til Tyskland, hvis Tyskland ophævede sine økonomiske sanktioner mod Rusland. Putin sagde:

“Hvorom alting er, hvis de har brug for gas akut, hvis tingene er så slemme, skal de bare gå videre og ophæve sanktionerne mod Nord Stream 2 med dets 55 milliarder kubikmeter om året – alt hvad de skal gøre er blot at trykke på knappen, og de vil få det i gang. Men de valgte selv at lukke den. De kan ikke reparere én rørledning og indføre sanktioner mod den nye Nord Stream 2 og ikke åbne den. Er vi skyld i dette? Lad dem tænke grundigt over, hvem der har skylden, og lad ingen af dem bebrejde os for deres egne fejl. Gazprom og Rusland har altid opfyldt og vil opfylde alle forpligtelser i henhold til vores aftaler og kontrakter, uden fejl nogensinde.”

Så tilbuddet er der om at genoptage en normal gasforsyning til Europa hvis sanktionerne ophæves. Da krigen er gået ind i sin farligste fase, er der et stigende behov for at stoppe den. Herunder er der tale om en saudi-ledet fredsproces, hvor Ukraine vil afstå territorium til Rusland i bytte for fred.

Hvis momentum vokser for en fredsaftale af nogen art, vil det ødelægge Washingtons langsigtede planer om at svække Rusland. Det vil også betyde, at Nord Stream 2 genåbnes, hvilket vil hjælpe Tyskland og Rusland, men knuse USA’s mål om et regimeskifte samt at gøre Europa afhængig af amerikansk energi.

“Jeg lover dig, vi vil være i stand til at lukke ned for Nord Stream 2”, lovede Biden.

Men hvordan ville USA gøre det, hvis Tyskland var klar til at genåbne gasledningen???

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Levi Meir Clancy

Leave a Comment