Udgivet: 8 januar 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af red. PSt – 8. januar 2023

KildeSteigan.no

I et interview med den ukrainske tv-kanal LB.ua kom Ukraines forsvarsminister Oleksiy Reznikov med ekstremt klare udtalelser, der bekræfter det, vi har påpeget i lang tid:

“Vi fører NATO’s krig i dag,” sagde han, “de behøver ikke at spilde deres blod. Vi giver blodet, og de giver os våben.”

Han sagde også:

“I Madrid, på topmødet, efter at have godkendt 10 års NATO-strategien, blev Den Russiske Føderation anerkendt som den største trussel. I dag er Ukraine det vigtigste NATO-land, der ødelægger den russiske hær.”

Reznikov hævdede også, at hans NATO-kolleger har fortalt ham, både i samtaler og via tekstbeskeder, at Ukraine er “civilisationens skjold” og “forsvarer hele den civiliserede verden, hele Vesten.”

Dette er fortællingen om de ukrainske fascister og det forenede Vesten: Rusland er barbarerne i Østen, der truer det civiliserede Vesten. Og Ukraine er deres spydspids i kampen for at tvinge Rusland i knæ.

Ukrainske embedsmænd, fra præsident Vladimir Zelensky og nedefter, appellerer rutinemæssigt til flere forsyninger af kampvogne, missiler, artilleri og ammunition. Den russiske forsvarsminister Sergei Shoigu fortalte generalstaben i december, at Moskva de facto kæmpede mod det kollektive Vesten. Ifølge hans skøn har regeringen i Kiev modtaget næsten 100 milliarder dollars i våben, ammunition og andre forsyninger alene i 2022.

Læs også: Reznikov: Ukraine Serves As The Main NATO Country Today

Dette er fuldstændig i modstrid med dem der hævder at:

Ukrainerne kæmper for deres nationale ret til selvbestemmelse i en forsvarskrig der er retfærdig og legitimeret af FN-pagten“, som trioen Lars Borgersrud, Terje Kolbotn, Boye Ullmann skrev i Klassekampen den 6. januar 2023.

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: LB.ua

KIS-redaktionen