Udgivet: 18 januar 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af Kaj Mieritz 16. januar 2023 –

Original artikel – Klimarealisme.dk

Opsigtsvækkende studie går også i rette med IPCC’s opfattelse, at solen ikke påvirker klimaændringerne.

Professor Raymond S. Bradley fra University of Massachusetts i Amherst var en af forfatterne af et studie i 1999, som viste, hvordan den globale temperatur var skudt i vejret som en raket efter 1850’erne, da industrialiseringen begyndte.  Studiet indeholdt en kurve, som viste, at temperaturen stort ikke havde ændret sig i ca. 900 år, før industrialiseringen (og dermed CO2-udslippet) fik den til at stige dramatisk. Den såkaldte hockeystavkurve.

Det var lykkedes forskerne bag studiet at fremstille 900 års klima-stabilitet uden at registrere Varmeperioden i Middelalderen og Den Lille Istid i perioden fra 1500 til 1850.  Studiet er blevet kritiseret af mange, men ikke desto mindre indgår det stadig i klima-alarmisternes argumentation.

Derfor et det interessant, at professor Bradley nu lægger navn til et studie om – netop – Den Lille Istid.

Det hedder “Little Ice Age abruptly triggered by intrusion of Atlantic waters into the Nordic Seas” (Den Lille Istid blev brat sat i gang af indtrængende vand fra Atlanterhavet til de Nordlige Have”). Studiet er offentliggjort i tidsskriftet Science Advances.

Studiet fastslår, at Den Lille Istid var en af de koldeste perioder på den Nordlige Halvkugle siden den seneste rigtige istid. Og studiet mener også at kende grunden til at istiden opstod:  En forudgående kraftig varmeperiode i slutningen af 1300-tallet, som blev udløst af en voldsom stor energiudladning i solen i perioden. Det førte til et blokeret vejrsystem over Nordatlanten.

De varme havstrømme fik havisen til at bryde op og indlandsisen til at kælve store mængder. Da solaktiviteten igen normaliseredes, drev de store ismængder ned i den nordlige del af Atlanterhavet og forårsagede kaos. Især svækkedes Golfstrømmen og det medførte Den Lille Istid.

I dette studie afkræfter professor Raymond S. Bradley sin egen hockeystav-teori, og han går også i rette med FN’s klima-panel, som fastholder, at solen ikke spiller nogen væsentlig rolle i klima-udviklingen på Jorden. Ikke alene påviser Bradley, at der er naturlige årsager til Den Lille Istids opståen, men viser også, at den væsentlige årsag er solens aktivitet.

KIS-redaktionen: Når man besøger klimarealisme.dk bliver man hurtigt klar over, at videnskaben absolut ikke er homogen gruppe i konsensus i forhold til hvilke faktorer der er med til at forårsage klimaforandringer på jorden. Menneskets udledning af CO2 er et faktum men samtidigt en forsvindende lille del i forhold til eksempelvis havene. Det betyder dog ikke at vi skal læne os tilbage og køre videre som vi altid har gjort, men det er ikke en Deafcon 3. Ovenstående artikel understreger også det faktum, at videnskaben er en dynamisk størrelse i evig forandring. Det vi troede i går ved vi nu i dag, er langt mere komplekst og indbefatter flere faktorer som vi intet anede om i går.

Det kan kraftigt anbefales at tage en smut forbi klimarealisme.dk hvis du har lyst til at blive klogere på moder jord og fader sol´s interaktive påvirkning og meget meget mere.

Original artikel – Forfatter Kaj Mieritz

Foto. NASA/ Unsplash

KIS-redaktionen