Udgivet: 1 marts 2024 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af red. PSt. – 1. marts – 2024

Den tyske kansler Olaf Scholz sagde i et interview den 26. februar, at britiske soldater hjælper den ukrainske hær med at affyre Storm Shadow-missiler. Dette har udløst en veritabel mediestorm mod kansler Scholz, såsom her:

Hat Scholz Geheimnisse verraten? – Briten helfen in Ukraine beim Abschuss von Storm Shadow-Raketen

Olaf Scholz har udløst kontrovers ved at afsløre, at britiske soldater hjælper ukrainske styrker med at affyre langrækkende Storm Shadow-missiler. Dette blev af nogle tolket som “åbenbart misbrug af efterretningsinformation”, som Telegraph rapporterede.

Det er interessant at bemærke, at raseriet er rettet mod Scholz’ læk af efterretningsinformation og ikke mod det forhold han har afsløret, nemlig at britiske soldater aktivt deltager i krigen mod Rusland. De har dermed krydset det, Vladimir Putin har tegnet som en rød streg.

The Telegraph skrev:

Tyskland blev anklaget for “bevidst misbrug af efterretninger”, efter at have afsløret, at britiske soldater støtter ukrainske styrker, der udsender langrækkende Storm Shadow-missiler.

Olaf Scholz sagde mandag, at han ikke ville levere Taurus, Berlins ækvivalent til Storm Shadow, da det ville kræve, at soldater assisterede på jorden, med henvisning til Storbritannien og Frankrigs tilgang med deres egne systemer. Scholz argumenterede for, at det at følge Storbritannien, ville gøre Tyskland til en “deltager i krigen”.

Og Scholz har jo ret

At bruge soldater på den måde gør Storbritannien til en deltager i krigen.

Dette bliver endnu mere følsomt, når vi fra fortiden ved, at Storm Shadow-missilerne er blevet brugt til flere angreb på Krim-halvøen.

De her, her og her.

Det må således siges, at Storbritannien er direkte og ikke kun indirekte involveret i en hemmelig krig mod Rusland. Ifølge krigens love ville det gøre britiske mål til legitime mål for Rusland, uanset hvilke konsekvenser det måtte have.

Som professor Glenn Diesen skriver på X:

Dette er vanvid! En krigshandling mod verdens førende atommagt. Vil vi skrige ‘uprovokeret’, når Rusland endelig slår tilbage’?

Dette bekræfter igen, at Storbritannien formentlig er det vestlige land, der er mest aggressiv i sin deltagelse i krigen mod Rusland.

Glem ikke, at det var Boris Johnson, der forhindrede en fredsaftale mellem Ukraine og Rusland i marts 2022.

London har aldrig glemt sine pinlige tab i krige mod Rusland, og ikke mindst Krim har været i den britiske kanons kikkert siden Krimkrigen i 1853–1856, da briterne og franskmændene støttede Osmannerriget i krigen mod Rusland.

Wikipedia skriver:

Den senere britiske premierminister Benjamin Disraeli kaldte Krimkrigen for en “indisk krig”, fordi den var en del af Storbritanniens kamp med Rusland om hegemoni i Asien. Som Osmannerrigets vigtigste handelspartner var Storbritannien en “venlig magt” og havde derfor mulighed for at bringe sine krigsskibe gennem Dardanellerne. Hvis Osmannerriget faldt, var Sortehavet i fare for at blive russisk territorium, hvilket ville give zaren en stor fordel i “Store Spil” om Asien.

Krimkrigen trak ind i Østersøen og Hvidehavet og gav genlyd i Stillehavet.

Ruslands omkostninger ved krigen bidrog til, at landet solgte Alaska til USA i 1867.

Kan føre til alvorlig eskalering

Storbritanniens nye Krim-krig kan føre til en meget alvorlig eskalering af krigen i Europa. Verden rykker stadig tættere på en atomkatastrofe, og politikerne i Vesten føjer gladeligt brændstof til ilden.

Og samtidig bliver det endnu sværere at fastholde illusionen om, at der er tale om en national forsvarskrig fra Ukraines side mod Rusland.

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Bundesregierung.de

KIS-redaktionen