Udgivet: 3 juni 2024 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af red. Pst.no – 2. juni – 2024

Titusindvis af mennesker samledes lørdag i Ungarns hovedstad Budapest i en styrkedemonstration for premierminister Viktor Orbán, en uge før valget til Europa-Parlamentet, en konkurrence han har udpeget som et eksistentielt vendepunkt mellem fred i Europa og en verdenskrig.

Dette skriver JUSTIN SPIKE fra AP.

“Demonstrationen, eller “fredsmarchen”, som den blev kaldt, mobiliserede Orbáns tilhængere fra hele Ungarn og nabolandene. De marcherede langs Donau i Budapest fra byens ikoniske Kædebro til Margaret-øen og viftede med flag og plakater, hvor der stod “Ingen krig”.

“Orbán, der med 14 år ved magten er EU’s længst siddende leder, har fokuseret sin kampagne til valget den 9. juni, på krigen i Ukraine og fremstillet sine nationale og internationale modstandere som krigsmagere, der søger at involvere Ungarn direkte i konflikten. Orbán kræver en øjeblikkelig våbenhvile i Ukraine.”

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: AP

KIS-redaktionen