Udgivet: 2 februar 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0
Truckers convoy

Freedom Convoy er navnet på en stadig voksende protestaktion iværksat af canadiske lastvognchauffører fordi de tvinges til vaccination hvis de vil beholde deres job. Det kræver nemlig at man er vaccineret for at kunne krydse grænsen mellem USA og Canada. Solidariske amerikanske kollegaer har også vendt kølerhjelmen mod Ottawa og det canadiske parlament og tusindvis af lastvogne har formet en 70 km lang konvoj. Demonstranter har fra vejsiderne stået med støttende tilråb og sympatitilkendegivelser når kortegen har bevæget sig i gennem byerne på ruten mod Ottawa.

Premierminister Trudeau er af sikkerhedsmæssige årsager rejst fra hovedstaden og hans børn skulle efter sigende være ramt af corona. Han har kun ringeagt tilovers for demonstranterne som han under pandemiens første bølge betegnede som helte.

Demonstranterne befinder sig nu foran parlamentet og mainstreampressen har antydet at et stormløb på parlamentet kan være nært forestående selvom demonstranterne opfører sig aldeles fredeligt også ifølge politiet.

I Danmark er demonstrationen bl.a. blevet af dækket af DR med artikler fra Reuters som fortæller at der blot er hundredvis af lastbiler. Endnu et eksempel på mainstreams underrapportering og misvisende faktafordrejning. Da Reuters-artiklen blev delt på DR´s Facebook side fik den på få minutter 1500 kommentarer der alle kritiserede DR for manglende troværdighed.

Det følgende er en oversat artikel publiceret i Steigan den 1. februar 2022.

Jordan Peterson opfordrer oppositionen til at gribe muligheden

Af Martin Langvad

Mens Trudeau deler nedsættende karakteristikker af lastvognchaufførerne fra sin selvpåførte karantæne har kendisser og enkelte politikere ytret verbal støtte til chaufførerne og demonstranterne i Ottawa by.

En af dem er psykolog, professor og forfatter Jordan Peterson. I en video på YouTube opfordrer han den politiske opposition i Canada til at gribe den mulighed lastbilchaufførerne har givet dem.

Transskript fra videoen:

«Hello everyone. I am in Miami today, on my tour. It’s the end of January, I’ve been watching what’s been happening in Canada over the last 10 day, let’s say, and months before that too, wondering what’s going on and trying to think it through.

I thought I’d make a video today, a message to premier Scott Moe and Jason Kenney and Doug Ford, and leader of her majesty’s loyal opposition, Erin O’ Toole, and ask you guys: What in the world are you waiting for?! It’s your moment! You’ve got a huge numbers of canadians occupying Ottowa, expressing their dismay with the suspension of our chartered rights in the face of this so-called emergency. Our prime minister has literally abandoned the city, run away, as far as I can tell, citing security concerns because I think he believes his own propaganda about the nature of the people who are sitting in Ottowa, and then lying about it, justifying it as as a consequence of being exposed to covid, despite the fact that he is double vaccinated and tested negative.

You’re not gonna get a better opportunity. This is your moment, conservatives in Canada. You could come out and say to the population, say to the people who are desperate to hear this, that we can have our lives return to normal, and that there’s still some danger, but that we got this with competent leadership and care. We can return our lives to what they should be. We can have our country back. We can move forward into the future in a normal manner.

So gentlemen, premier Scott Moe, Jason Kenney, Doug ford. You’re good men. Erin O’ Toole, you’re the leader of the opposition. Man, even the NDP leader came out and said that truckers are essentially a bunch of white supremacist, for all intents and purposes. The opposition, your opposition, our government is in disarray. And the people are doing everything they can to make their wants known. Guys, reassure canadians. Remove these mandates that are crippling our businesses and interfering with our private lives and stopping us from being able to travel. Seize the day!«

Premierminister Trudeau har ikke særligt høje tanker om sin egen befolkning og har tidligere stemplet demonstranterne som en alternativ bevægelse, med ringe støtte i befolkningen og med et uacceptabelt syn. Nu hævder han på twitter at de stjæler mad fra hjemløse, generer små landbrug og at de selvfølgelig er racister.

I know this pandemic is frustrating. It’s frustrating that, after two years, we’re not done fighting COVID-19. But over the past few days, Canadians have been shocked – and, frankly, disgusted – by the behaviour displayed by some people protesting in our nation’s capital.”

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) January 31, 2022

Protesterne er fredelige. Politiet i Ottowa samarbejder med dem der har organiseret demonstrationen, og der er ikke foretaget arrestationer eller udskrevet bøder ifølge politiets pressemeddelelser.

Protesterne har fået støtte af de canadiske lokalpolitikere Ted FalkKerry Diotte, og parlamentsmedlemmet Pierre Poiliviere. En del kendisser støtter også lastbilchaufførerne, som ishockeykommentatoren Don Cherry, skuespillerinden Evangeline Lilly, og skuespiller, komiker, og YouTuber Russel Brand.

I et interview med tre av dem der organiserede konvojen kom det frem at to er dobbeltvaccinerede, men de synes alligevel at tvangsvaccinerne er urimelige og at folk selv skal kunne bestemme. De understreger at de ikke er «vaccinemodstandere». De siger også at de har takket nej til at lade politikere tale til arrangementet fordi de er en græsrodsbevægelse som ikke ønsker støtte fra de politikere som har sat dem i denne situation. De siger at de har nok mad og brændstof til at holde demonstrationen gående i mange uger. Deres GoFundMe har nået 9,3 millioner canadiske dollar og er en af de største indsamlingsaktioner i netsidens historie.