Udgivet: 24 maj 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0
Figure it out

‎Bill Gates sætter spørgsmålstegn ved Elon Musks mål for Twitter: “Han kunne forværre det”‎

Af Sam Sam Shead, d. 5. maj 2022.

  • ‎Microsoft-medstifteren sagde på Wall Street Journals CEO topmøde onsdag, at det er uklart, hvordan Elon Musk vil ændre Twitter, hvis han tager ejerskab.‎
  • ‎Tech-milliardærens kommentarer kommer efter at Musk beskyldte ham for at shorte Tesla-aktien i sidste måned.‎
  • ‎I tilgift tweetede Musk en grov vittighed om Gates.‎
Gates og Twitter
Da Gates talte på Wall Street Journal’s CEO topmøde onsdag spurgte han Elon Musk: “Hvordan har han det med noget, der [på Twitter] udtykker “vacciner dræber mennesker”, eller at “Bill Gates sporer mennesker?”‎

‎Bill Gates har advaret om, at Elon Musk kan “forværre” ‎‎Twitter‎‎, efter ‎‎Teslas‎‎ administrerende direktør lovede at købe det sociale medie-firma for 44 milliarder dollars.‎

‎I en tale på Wall Street Journals CEO topmøde onsdag sagde Gates, at det er uklart, hvordan Musk vil ændre Twitter, hvis han tager ejerskab, samtidig rejser han bekymringen omkring spredning af misinformation på sociale medieplatforme.‎

‎Microsoft-medstifteren‎‎ indrømmede, at Musks track record hos andre virksomheder er imponerende og beskrev hans tid ved roret i Tesla og SpaceX som “mind-blowing”. Gates sagde, at Musk efter hans opfattelse, havde gjort et godt stykke arbejde med sammensætningen af et enestående team af ingeniører i disse virksomheder.‎

‎Jeg tvivler lidt på, at det vil ske denne gang, men vi bør have et åbent sind og aldrig undervurdere Elon,” sagde han.”‎

‎Tech-milliardærens kommentarer kommer efter ‎‎Musk i sidste måned beskyldte ham for at shorte Tesla-aktien‎‎. Musk tweetede også en grov vittighed om Gates, som CNBC har besluttet ikke at trykke. Gates sagde, at fornærmelserne ikke generer ham.‎

‎Gates, der i de senere år er blevet erstattet af Musk som verdens rigeste person, fortsatte og stillede spørgsmålstegn ved, hvad Musk’s mål med Twitter er, og om hans hensigt, at fremme ytringsfriheden, er fornuftig.‎

Hvordan har han det med noget, der [på Twitter] udtrykker “vacciner dræber mennesker”, eller at “Bill Gates sporer folk?”” Spurgte Gates.‎

Hvad er hans mål for, hvad det ender med at udvikle sig til? Stemmer det overens med idéen om færre ekstreme usandheder, der så hurtigt spredes [og] underlige konspirationsteorier? Deler han det mål eller ej? Sagde Gates.”‎

‎En repræsentant for Musk har ikke umiddelbart reageret på CNBC’s anmodning om en kommentar.‎

‎I løbet af de sidste par uger har Musk antydet en række måder, hvorpå han måske vil forbedre Twitter ud over at fremme ytringsfriheden. Sent tirsdag foreslog han for eksempel, at ‎‎han måske vil begynde at opkræve‎‎ virksomheder et “lille” gebyr for at bruge platformen.‎

‎Bekæmpelse af misinformation‎

‎Misinformation om vacciner har spredt sig som en steppebrand på sociale medier under Covid-19-pandemien, hvor nogle fejlagtigt hævdede, at Gates på en eller anden måde brugte vacciner til at implantere 5G-chips i mennesker, så han kunne spore deres placering.‎

Det er så uventet og næsten så bizart,” sagde Gates. “Nu, når jeg er ude i den fysiske verden…..kommer folk hen og råber og protesterer.”

‎Han sagde, at det er “farligt”, når folk “forkaster” det vigtigste værktøj, der anvendes til at redde folks liv, og han mener, at dem, der ejer de sociale medieplatforme, har indflydelse på at sikre, at sandheden deles effektivt.‎

Musks køb af Twitter
‎Musks plan om at købe Twitter har bekymret politikere over hele verden.‎
Joe Skipper | Reuters

Hvis du ikke har de betroede ledere, til at udtale sig om vacciner, er det ret svært for platformen at modarbejde dette,” indrømmede han. “Så jeg tror, vi har et ledelsesproblem, og vi har et platformsproblem.

En reel opfindelse er påkrævet for at få disse platforme til at sprede sandhed og ikke skøre ting,” sagde Gates.‎

Dette er et kæmpe problem i forhold til legitimiteten af valg eller medicinske innovationer….enhver form for kollektiv adfærd,” tilføjede han.”‎

‎Det faktum, at oplysninger om effektiviteten af lægemidler kan bevæge sig hurtigt og billigt, bør være en velsignelse for menneskeheden, sagde Gates, inden han fortsatte med at kalde ‎‎hydroxychloroquin-sagaen‎‎ “sindssyg”.‎

Det kan jeg ikke forklare,” sagde han. “Jeg tror ikke, at de digitale medier er ansvarlig for den besættelse af stoffer, der ikke virker.”‎

‎Gates sagde, at han planlægger at oprette en 3.000-personers social medieenhed med henblik på at udbrede nøjagtige vaccine oplysninger i fremtiden. Han understregede, at “gode budskaber” skal videregives af folk, der har samfundets tillid, såsom politiske og etniske ledere.‎

Oversættelse: KIS-redaktionen.