Udgivet: 14 september 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0
Hjerteinfarkt er steget betydeligt i de sidste 2 år

Af KIS-redaktionen

14-09-22

Sker som følge af den medicinske udvikling

Den danske leverandør af livsforsikringer Forenede Gruppeliv har i et varslingsbrev oplyst om at dækningen for opstået hjerteinfarkt ikke længere vil være den samme som tidligere. Dette skyldes ifølge FG at der er registreret en betydelig stigning i hjerteinfarkt i løbet af de sidste to år.

FG udtaler at ændringerne i forsikringsbetingelserne sker som følge af den medicinske udvikling hvorfor dækningsomfanget tilpasses således at de mildere typer af blodprop i hjertet ikke længere vil være dækket jf. § 7B. Der vil fremadrettet være 5 kliniske typer af hjerteinfarkt.

FG oplyser at hjertets pumpefunktion med de nye bestemmelser skal være nedsat 50 % som minimum og ikke som tidligere ligge imellem 50-70 % hvad angår funktionsdygtighed..

Se brevet her:

IPAH – Ny diagnose

FG omtaler i brevet dækningen af en ny diagnose med navnet IPAH, en forkortelse af Idiopatisk Pulmonal Arterial Hypertension. Det er en lungelidelse karakteriseret ved et meget højt blodtryk i de pulmonale arterier. Årsagen er ifølge FG ukendt men har forbindelse til hjertet.

Henvend dig til FG hvis du er omfattet

KIS-redaktionen har rettet henvendelse til FG for yderligere information herunder på hvilket statistisk datagrundlag beslutningen er taget. De har dog ikke svaret tilbage endnu så vi publicerer når der er mere nyt. Vi vil opfordre alle vore læsere til at undersøge sagen på egen hånd og forsøge at få kendskab til grundlaget ved kontakt til FG.

Bekymrende men dog forudsigeligt

Der har tidligere været udmeldinger om forandringer i sygdomsbilledet under pandemien fra forsikringsverdenen. I 2021 meldte en amerikansk højtstående aktuar og CEO Scott Davidson fra OneAmerica ud, at udbetalingerne i første kvartal var steget med 40 % hvilket ifølge Davidson skyldtes COVID-19 og en forøget dødsrate for mennesker i alderen 18-64 år.

Et andet amerikansk forsikringsselskab Lincoln National, det femte største i USA, bekræfter stigningen i den generelle dødelighed. En artikel i Wall Street Journal fortæller den samme historie. I artiklen anser man dog, at grunden til overdødeligheden skyldes manglende behandlinger i hospitalsvæsenet grundet COVID-19. Men dette kan ikke siges med sikkerhed da dødsårsagerne endnu ikke er undersøgt fuldt ud.

Dette skal undersøges til bunds

Forsikringsselskaber lever af tendenser. De bruger en stor del af deres administration til at undersøge tidlig statistik og FG har allerede set i krystalkuglen, at udbetalingerne sandsynligvis vil ruinere foretagenet hvis forsikringsbetingelserne ikke ændres. Faktum er altså at hjerteinfarkt som vi har set en kraftig stigning af indenfor bl.a.unge sportsudøvere, nu ikke længere vil blive dækket i fuldt omfang.

KIS-redaktionen har tidligere udgivet en artikel om dette og formanden har afleveret en bekymringsskrivelse til samtlige 179 folketingsmedlemmer og Sundhedsudvalget, Epidemiudvalget samt Epidemikommissionen. Dokumentet er indgået på rigets rulle og kan ses her.

Ingen medlemmer af Folketinget har svaret eller reageret på henvendelsen!! Sundhedsudvalget har dog kvitteret for modtagelsen.

Del din viden med andre

Der må snart ske noget. Dette vanvid kan ikke blive ved. Vi er ved at være mange der kan se hvad der sker og vi bliver flere og flere hver dag.

Du kan være med til at endnu flere får denne viden ved at dele disse fakta som vi forsøger at gøre så objektive som muligt.

Tak fordi du læser med! Vi ses på sporet!

KIS-redaktionen

Leave a Comment