Udgivet: 15 november 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

KIS-redaktionen: Når man føler sig utryg er det menneskets emotionelle og følelsesmæssige system der reagerer. Noget der har fået vores art til at overleve kriser og konflikter gennem en stormomsust evolution. Det er advarselstegn på og en indikation om, at noget er farligt og at man derfor skal være på vagt. Spørgsmålet er bare om man tør se sandheden i øjnene.

Endnu engang bliver grupper med vaccineskade mennesker censureret på Facebook. Sidst var det en gruppe med over 150.000 medlemmer der pludselig ikke længere havde et netværk med ligesindede. Denne gang udtaler Facebook, at censuren foretages på grund af, at folk føler sig utrygge.

Så følelsen af tryghed er pludselig blevet det nåleøje eller parameter man skal igennem for at blive godkendt til at lave et opslag? Hvad så med opslag om krig? Økonomi? Videnskab? Korruption? Klima? Inflation? Politik? Mobning? Rasisme? Forfølgelse? Hvor ender dette vanvid??

Virkeligheden er grundlæggende fyldt med potentielle utrygheder. Også reelle. Men kan Facebook komme udenom, at de med deres censur blokerer for spredningen af livsvigtige advarsler ved at blokere for det faktum, at millioner af mennesker verden over, er blevet skadede af den såkaldte “vaccine”, som jo i virkeligheden er genterapi? Er Facebook her med til fastholde brugerne i uvidenhed og dermed, endnu en gang cementere sin medskyldighed til den største forbrydelse mod menneskeheden nogensinde?

Læs denne meget skarpe artikel om Facebooks censur forfattet af en af Islands kæmper Thorsteinn Siglaugsson.

Facebook censurerer indlæg om vaccineskader, fordi de “får folk til at føle sig utrygge”

Af THORSTEINN SIGLAUGSSON – 15. november 2022

Her til morgen offentliggjorde en ven et kort opslag på Facebook, hvor han gjorde opmærksom på, hvordan det forekom ham, at virksomheden ikke engang længere gider at henvise til de såkaldte ‘uafhængige faktatjekkere’ for at retfærdiggøre deres censur. Han havde genudsendt et klip, hvor Fox-reporter Tucker Carlson diskuterede den negative effektivitet af COVID-19-vaccinerne, med henvisning til peer-reviewede undersøgelser. Klippet er tilgængeligt her.

Ingen henvisning til de nogen og 20 nyuddannede ved censurbureauerne, blot denne bemærkning:

Har videnskaben mistet sin betydning?

Hvordan i alverden kan peer-reviewede resultater udgøre “misinformation”? Peer review-processen er ikke perfekt, langt fra, men trods alt er det den accepterede standard. En første konklusion er derfor, at ordet ‘misinformation’ ikke længere refererer til misinformation. Det henviser blot til enhver information, som censoren ønsker undertrykt. Ordet er blevet meningsløst.

Handlingen er altså undertrykkelse af en bestemt slags information, men hvad med årsagen? Årsagen til at undertrykke ubehagelige oplysninger om COVID-19-vacciner er, at det at se disse oplysninger kan “få nogle mennesker til at føle sig utrygge”. Hvad betyder dette præcist?

Der er mindst to muligheder, og her taler jeg kun om dem, der tror på fortællingen.

Den første er, at folk kan føle sig utrygge ved at se beviser, der modsiger, hvad de har fået at vide af myndighederne, mainstream-medierne og de sociale mediegiganter; det ’sikre og effektive’ mantra.

At se Tucker Carlsons gennemgang af beviserne kan få folk til at føle sig utrygge, usikre, skeptiske over for propagandaen, konstant skubbet mod dem; dette er, hvad der sker, når du opdager, at du er blevet bedraget af en, du stolede på. Du føler dig usikker, fordi du ikke længere ved, hvem du skal stole på.

For det andet kan folk føle sig utrygge, fordi deres verdensbillede bliver truet, mens de stadig holder fast i det med al deres magt. De tror stadig på løgnene; de er ikke i tvivl, men at opdage, hvordan nogle andre mennesker ikke deler deres syn på verden, gør dem bange. Måske har de været med til at udstøde andre, latterliggøre dem, ønske dem ondt, frygte for sig selv, hvis sandheden kommer frem. Måske har de inderst inde mistanke om, at de bliver bedraget, men frygter konsekvenserne af den fulde erkendelse.

Kognitiv dissonans

De er måske endda blevet så grundigt hjernevaskede, at de faktisk tror på, at unge og raske mennesker, en aldersgruppe med en påvist Covid-dødelighed på niveau med influenza, vil falde om som fluer, hvis de bliver smittet, som denne uheldige unge kvinde, der vil risikere sit liv for at beskytte sin dårlige tro.

Hvad er sikkerhed?

Læg mærke til ordlyden i Facebooks etiket. Den siger ikke at den påståede ‘misinformation’ vil gøre folk utrygge, den siger, at det vil få dem til at føle sig utrygge. Når dit syn på verden er truet, kan du helt sikkert føle dig utryg. Men det betyder ikke at du er mindre sikker end du var før. Hvis nogen påpeger for dig, at den bro, du krydser hver dag, og er blevet forsikret om er velbygget og robust, ruster væk og pludselig kan kollapse, kan du føle dig usikker på den måde. Men du vil måske begynde at tvivle på nogle andre ting, du er blevet ført at tro af de samme mennesker, som forsikrede dig om broens sikkerhed. Men at undgå den bro vil helt sikkert gøre dig mere sikker i fremtiden. Hvis du finder ud af, at en medicin, du er blevet forledt til at tro, er sikker og effektiv, faktisk ikke er det, kan du føle dig usikker på samme måde. Men at undgå den medicin vil helt sikkert gøre dig mere sikker i fremtiden.

At skulle tænke kan få dig til at føle dig usikker, men det vil ikke gøre dig utryg. En sand overbevisning er resultatet af tænkning; for at nå frem til sandheden skal vi have alle de relevante oplysninger, vi kan komme frem til, evaluere dem og i sidste ende komme til en informeret konklusion. Det holder måske ikke for evigt. Nye beviser præsentere sig måske og vi bliver derfor nødt til at genoverveje vores konklusion. Dette er essensen af videnskab, forudsætningen for fremskridt, og også forudsætningen for at træffe de bedste og sikreste beslutninger for os selv.

Facebook er fakta-resistent

Facebooks mål er ikke at gøre sine brugere sikre. Dens formål er at få dem til at føle, at de er sikre, at forhindre dem i at opdage udfordrende information. At forhindre dem i at tænke. Facebooks ansatte er en ny guds apostle, og gudens tilhængere beder ikke Facebook om at udfri dem fra det onde, de beder Facebook om at udfri dem fra sandheden.

Thorsteinn Siglaugsson er økonom, konsulent og forfatter baseret i Island. Dette indlæg blev først udgivet på hans Substack-side, som du kan abonnere på her.

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Deeksha Pahariya / Unsplash

Leave a Comment