Udgivet: 28 januar 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

KIS-redaktionen: Vi har tidligere bragt en artikel med Vera Sharaz, grundlægger og præsident for Alliance for Human Research Protection. Hun deltog i en særlig begivenhed den 20. august, i Nürnberg i Tyskland, arrangeret af Action Alliance, en gruppe tyske aktivister, for at fejre 75-årsdagen for Nürnberg-koden.

Vera Sharav sagde ved denne lejlighed:

Den moralske betydning af Nürnberg-koden – det mest autoritative, internationalt anerkendte dokument i historien om medicinsk etik – kan ikke overvurderes”

Vera Sharaz er nu tilbage i overskrifterne med en dokumentarfilm der efter al sandsynlighed kommer til at blive delt mange gange på nettet. Nedenstående er en anmeldelse af filmen og en beskrivelse af Vera Sharav fra Expose-News.

Af RHODA WILSON – 28. januar – 2023 Expose-News

Den sidste generation af Holocaust-overlevere og deres børn rækker ud til verden for at udtrykke deres bekymringer over aktuelle begivenheder der drager paralleller til det nazistiske regime.

Det sker i en dokumentarserie med titlen ‘Never Again Is Now Global‘. Serien vil blive vist over fem dage i træk på CHD-TV med første visning den 30. januar 2023.

Fem episoder over fem dage

Hver gratis episode på en time, fokuserer på nylige vidnesbyrd fra Holocaust-overlevende og deres efterkommere. De dykker modigt ned i det forbudte emne, at sammenligne de tidlige undertrykkende stadier under det nazistiske regime, der kulminerede med Holocaust. De nazistiske indgreb – suspensionen af friheder, indførelse af lockdowns, tvungne medicinske procedurer og identitetspas, ligner uhyggeligt meget nutidens diktatoriske begrænsninger for borgere verden over.

Den “forbudte” sammenligning

I modsætning til traditionelle dokumentarfilm om Holocaust, der typisk har undgået at identificere de finansielle og corporate sponsorer bag nazisterne, afslører denne dokumentarfilm de økonomiske interesser, der drev Holocaust. Overlevende forklarer, hvordan moderne virksomheder, herunder General Motors, Ford Motor Company, IBM og konglomerater som IG Farben, hemmeligt profiterede på slavearbejdslejrene og det industrielle folkedrab.

Hvad angår betydningen af Holocaust, forklarer førstegangsdirektør og Holocaust-overlevende og menneskerettighedsaktivist Vera Sharav:

“Indtil nu har enhver der har forsøgt at henlede opmærksomheden på eller foretage endog beskedne sammenligninger mellem nutidens pandemiplaner og nazismens æra, inviteret til en byge af vrede, vedvarende kritik fra økonomisk kompromitterede Holocaust-gatekeepere og virksomhedernes nyhedsmedier. Vi lavede filmen for at ændre det.”

Mange forskellige stemmer

Ud over vidnesbyrd og indsigt fra Holocaust-overlevende og deres familier, inkluderer serien også de forargede stemmer fra hele verden af historikere, professorer, læger, rabbinere, aktivister og videnskabsmænd – hvoraf en af dem er Pfizers tidligere vicepræsident og chefforsker.

De 32 deltagere i serien fortæller deres historier, deler deres meninger og slår alarm med et presserende budskab: Nutidens falske fortælling, suspension af friheder, medicinske diktater og krænkelser af menneskerettighederne minder om den nazistiske spillemanual. Men denne gang er de undertrykkende foranstaltninger ikke begrænset til jøder. Dagens falske fortælling er rettet mod hele den globale befolkning.

I koncentrationslejr som barn

Da hun var barn deporterede nazisterne Sharav til en koncentrationslejr, hvorfra hun med nød og næppe slap med livet i behold. Hun opfordrer folk til at se AHRPs dokumentserier med et åbent sind:

“Holocaust var kun muligt på grund af masselydighed overfor autoriteter. Vores overlevelse hviler på vores villighed til at modstå undertrykkende, ulovlige ordrer. De der gjorde modstand – ved at forfalske deres identitet, ved at hoppe af togene til Auschwitz og slutte sig til partisanerne – var mere tilbøjelige til at overleve end dem der adlød.”

I dokumentarerne deler Sharav også historien om sin søn Amikhai, der døde af en bivirkning på et angiveligt “sikkert og effektivt” ordineret lægemiddel. Sharav blev derefter en åbenhjertig aktivist på fuld tid og grundlagde AHRP, den non-profit organisation der har produceret dokumentarerne. Hun begyndte her at rejse alvorlige bekymringer vedrørende skadelig medicinsk praksis og uetiske medicinske eksperimenter.

Om AHRP

Alliance for Human Research Protection (“AHRP”) er en non-profit organisation.

Det er et nationalt netværk af lægfolk og fagfolk, der er forpligtet til at opretholde de humanitære værdier og etiske standarder for medicin nedfældet i den hippokratiske ed: “For det første, gør ingen skade”; Nürnberg-koden (1947): “Det frivillige informerede samtykke fra det menneskelige subjekt er absolut nødvendigt”; og UNESCOs verdenserklæring om bioetik og menneskerettigheder (2005): “Enhver forebyggende, diagnostisk og terapeutisk medicinsk intervention må kun udføres med forudgående, frit og informeret samtykke fra den pågældende person, baseret på tilstrækkelig information.”

For mere information, besøg www.AHRP.org.

Foto: Unsplash/ Lāsma Artmane

Oversættelse: KIS-redaktionen

KIS-redaktionen

Leave a Comment