Udgivet: 28 januar 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af KIS-redaktionen. 28. januar 2023

Danmark støtter apartheid

Danmark støtter apartheid i Israel. I hvert fald ud fra logikken:

Det vi kan lide støtter vi og det vi foragter boykotter vi!

Efter købsaftale med det israelske våbenfirma Elbit Systems, sortlistet af flere pensionsselskaber i Danmark, er den danske stat nu indirekte medløber til yderligere krænkelse af menneskerettighederne i Israel, tidligere fordømt af FN, men også til en eskalering af krigen i Ukraine.

Med en budgetbevilling, indtil videre, på 1,7 mia. skal nye israelsk producerede kanoner nu erstatte den donation af 19 fransk producerede Caesar-artillerisystemer , som Ukraine er blevet lovet af Danmark. Og fjernelsen af Store Bededag kommer med al sandsynlighed til at finansiere hele gildet.

Ironisk, og måske endda sarkastisk blasfemisk, at en kristen helligdag skal finansiere denne falske krig.

Som den ukrainske forsvarsminister udtalte:

Umoralske politikere

Det er himmelråbende at danske politikere repræsenteret ved et flertal i Folketinget, har sagt ja til denne aftale. Det er som om at internationale konventioner baseret på retfærdighed, medmenneskelighed og respekt, ikke længere danner grundlag for beslutninger taget i vores folkestyre. I hvert fald ikke i denne sag – på trods af FN´s resolutioner

I nyere tid har Israels overtrædelser af internationale konventioner heller ikke mødt tydelige fordømmelser i Folketinget. Ingen politikere har fra talerstolen klart fordømt landets voldelige adfærd overfor palæstinenserne, de ulovlige bosættelser og interneringen på Vestbredden.

Det er som om at landet Israel, som oprindeligt hed Palæstina, har carte blanche til at gøre hvad som helst, uden at det får internationale politiske konsekvenser. Ingen boykot eller andre konkrete foranstaltninger, som eksempelvis dem Rusland nu oplever.

Hvad skyldes dette?

Er det at “passe godt på de danske jøder” det samme som at passe godt på staten Israel? Uanset landets grove lovovertrædelser? Hvilket signal sender det til Netanyahu`s nye ekstremistiske højre regering? Og ikke mindst de palæstinensere der bor i Danmark?

Er det at passe godt på de danske jøder?

Danmark er en krigsmagt

Danmark har siden krigen i Afganisten og Irak været en offensiv og angribende krigsmagt.

USA´s proxy-krig mod Rusland I Ukraine støttes nu af flere lande med penge, mandskab og våben, – senest tanks.

Hvis Rusland presses yderligere med bl.a. langtrækkende våben fra Vesten, kan Danmark have været med til at eskalere den 3. verdenskrig.

Den er nemlig allerede i gang og USA´s strategi er klar: Det vil for enhver pris forhindre Europa og Rusland i at skabe samarbejde og alliancer, noget der vil true USA´s internationale strategiske politiske og økonomiske rolle.

Biden gjorde for nylig opmærksom på at USA ønsker Rusland opløst ved et regimeskifte.

Men vil dette pres i virkeligheden skabe større sammenhængskraft i verdens største land?

Vi får se. Men det er en sprængfarlig tid hvor moral og etik tilsyneladende er sat ud af spillet. Også hvad angår anstændighed hos danske politikere og medier.

KIS-redaktionen

Foto: Unsplash/ David-McLenachan – fm.dk