Udgivet: 31 januar 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af Edward Curtin – Off-Guardian – 29.januar 2023

Ingsoc. De hellige principper for ingsoc. Newspeak, double-speak, fortidens foranderlighed.”

George Orwell, 1984

Mens dagen gryede kiggede jeg ud af vinduet, ind i den kolde grålighed med små snepletter der lå over den frosne jord. Da let sne begyndte at falde, følte jeg en dyb sorg i min sjæl og et minde kom til mig om endnu en snefyldt dag i 1972, hvor jeg vågnede til nyheden om Richard Nixons brutale julebombning af Nordvietnam. Med mere end hundrede B-52 bombefly kom de i bølge efter bølge med faldende død og ødelæggelse af Hanoi og andre dele af Nordvietnam.

Jeg tænkte på den krig som USA nu fører mod Rusland via Ukraine, og hvordan der, som under USA’s krig mod Vietnam, er få amerikanere der synes at bekymre sig, før det er for sent. Det gjorde mig deprimeret.

Indlysende propaganda

Kort efter læste jeg en leder fra The New York Times redaktion, “A Brutal New Phase of the War in Ukraine.” Det er et stykke propaganda så indlysende, at kun de der er desperate efter at tro på åbenlyse løgne, ikke falder ned af grin. Alligevel er det ikke til grin, for The N.Y. Times advokerer for en bredere krig, mere dødelige våben til Ukraine og en eskalering af kampene der risikerer at munde ud i atomkrig. Så deres titel er passende fordi de promoverer brutaliteten. Det gjorde mig vred.

The Times’ redaktion fortæller os, at præsident Putin, ligesom Hitler, er gal. “Som den sidste europæiske krig er denne for det meste en mands vanvid.” Rusland og Putin er “onde”; udfører “regelmæssig rædsel” med missilangreb mod civile mål; er “desperate”; forfølger Putins “vrangforestillinger”; fører en “forfærdelig og nytteløs krig”; “begår grusomheder”; er ansvarlige for “mord, voldtægt og plyndring” osv.

Det heroiske Ukraine

På den anden side har “et heroisk Ukraine” “vundet gentagne og afgørende sejre mod russiske styrker”, som har mistet “godt over 100.000 russiske soldater, dræbte og sårede”. I hvert fald ifølge den “pålidelige” kilde, formand for den amerikanske Joint Chief of Staff, general Mark A. Milley. Og i tilføjelse til denne rosenrøde rapport, synes ukrainerne ikke at have lidt nogen tab, da ingen er nævnt af de hyggelige Times’ Redaktions-medlemmer fra deres tastaturer på 8´ Avenue.

Når man støtter en amerikansk krig, som altid har været The Times’ modus operandi som stenograf for regeringen, er det dårlig maner at nævne de døde bønder, der bliver brugt til at udføre imperialisternes drømme. Det samme er de grusomheder begået af disse styrker, så de er også blevet udeladt. Neo-nazister, Azov-bataljonen? De må heller aldrig have eksisteret, da de ikke er nævnt.

Krigen er russisk aggression

Men ifølge de ærede lederskribenter er dette ikke en amerikansk proxy-krig der føres via Ukraine af USA/NATO “for at fratage Rusland dets skæbne og storhed.” Nej, det er simpelthen russisk aggression, støttet af “Kremls propagandamaskineri”, der har frembragt “falske fortællinger om en heroisk russisk kamp mod fascismens og det moralske forfalds kræfter.” USA og NATO var “forfærdede over den grove krænkelse af efterkrigstidens orden”. Det bliver vi leende fortalt, og de kom derfor til Ukraines forsvar med sætninger som “Mr. Putins svar har været at kaste stadig flere liv, ressourcer og grusomheder mod Ukraine.”

Magi ved udeladelse

Ingen steder i dette klageskrift fra The Times’ propaganda-bestyrelse – og her er hele spillet foræret væk til enhver med lidt historisk sans – er der nogen omtale af det amerikanske manipulerede statskup i Ukraine i 2014. Det skete bare ikke. Det er faktisk aldrig sket. Ren magi ved udeladelse.

Skuespilleren og marionetten Zelensky

USA er sammen med den ukrainske regering “ledet” af marionet-skuespilleren “præsident Volodymyr Zelensky” og er fuldstændig uskyldige parter, ifølge Times. (Bemærk også, at intetsteds i denne fire-siders nedgørelse bliver præsident Putin tiltalt med sin titel, som for at sige at “Mr. Putin” er illegitim og Zelensky den ægte vare.)

Alle problemerne stammer fra tidspunktet da “Mr. Putin erobrede Krim og satte gang i en løsrivelseskonflikt i det østlige Ukraine i 2014.”

Ingen steder nævnes det:

 • at USA og NATO i årevis har flyttet tropper og våben helt op til Ruslands grænser
 • at George W. Bush trak USA ud af den anti-ballistiske missiltraktat, og at Trump gjorde det samme med mellem-Range Nuclear Forces Treaty
 • at USA har oprettet såkaldte anti-ballistiske missilsteder i Polen og Rumænien og hævdet sin ret til et nukleart forebyggende førsteangreb
 • at flere og flere lande er blevet føjet til NATO’s østlige ekspansion trods løfter til Rusland om det modsatte
 • at over 15.000, hovedsageligt russisktalende mennesker i det østlige Ukraine, er blevet dræbt af ukrainske styrker i årevis før februar 2022
 • at Minsk-aftalerne var en del af en plan for at give tid til bevæbning af Ukraine efter USA afviste alle opfordringer fra Rusland om at respektere dets grænser og dets integritet
 • at USA og NATO har omringet Rusland med militærbaser
 • at der var en afstemning på Krim efter kuppet
 • at USA i årevis har drevet økonomisk mikrofonkrig mod Rusland via sanktioner mv.

Kort sagt: ovenstående er alle grundene til at Rusland følte, at det var under angreb i årtier, og at USA var stendøv overfor dets appeller om at forhandle disse eksistentielle trusler. Det kræver ikke et geni at indse, at hvis alt var omvendt og Rusland havde placeret tropper og våben i Mexico og Canada, ville USA have reageret kraftigt.

Denne lederartikel er udeladelses-propaganda og dumhed, købt og betalt.

Konstrueret fakta

Redaktionen har alle sine fakta “forkerte”, og det er ikke tilfældigt. Avisen kan altid sige, at dets meningsjournalisters påstande er adskilte fra avisens holdninger og nyhedsrum. Men påstandene afspejler den daglige byge af usandheder som kan ses på avisens forsider, såsom:

 • “Ukraine vinder på slagmarken”
 • “Rusland står over for årtier med økonomisk stagnation og recession, selvom krigen snart slutter.”
 • Den 14. januar, som en del af dets grusomme angreb på civile mål, ramte et russisk missil en lejlighedsbygning i Dnipro og dræbte mange.
 • Kun én mand kan stoppe denne krig – Vladimir Putin – fordi han startede den“.
 • Indtil nu har USA og dets allierede været tilbageholdende med at udsende tunge våben til Ukraine “af frygt for at eskalere denne konflikt til en altomfattende øst-vest krig.”
 • Rusland er desperat, da Putin forfølger “sine vrangforestillinger“.
 • Putin er “isoleret fra enhver, der vover at tale hans magt imod.”
 • Putin begyndte at forsøge at ændre Ukraines grænser med magt i 2014.
 • I løbet af de sidste 11 måneder har Ukraine vundet gentagne og afgørende sejre mod russiske styrker …. Krigen er i et dødvande.”
 • Det russiske folk bliver udsat for Kremls propagandamaskineri, der “skærer falske fortællinger ud”.

Ekspertudtalelser for dummies

Dette er ekspertudtalelser for dummies. Et stort tapet af løgne, som Harold Pinter sagde i sin Nobelpristale. Den krigsoptrapning, som redaktionelle skribenter promoverer med deres ord lyder: “denne gang sættes vestlige våben op mod et desperat Rusland”. Som om USA og NATO ikke har CIA og specialstyrker i Ukraine men kun våben. Som om “denne gang ” betyder, at det ikke har været sådan i de sidste ni år, i det mindste mens USA byggede Ukraines militær op og leverede våben til netop denne kamp.

Det er en kamp de vil tabe i de kommende dage. Rusland er og bliver den stærkeste.

er endnu en Hitler. De gode fyre vinder, ligesom de gjorde i Vietnam, – indtil virkeligheden gik op for folk, og det måtte indrømmes, at de ikke var gode fyre (og aldrig gjorde det). Historien gentager sig selv.

Sandhedsmediet New York Times

Meget lidt har ændret sig ligesom min morgenfølelse af sorg, da jeg huskede Nixon og Kissingers vildskab i julen 1972. Som dengang og også i dag, bliver vi udsat for et stort tapet af løgne, fortalt af mainstreammedierne på deres chefers foranledninger mens USA fortsætter sine forbandende bestræbelser på at kontrollere verden. Det er ikke Rusland der er desperat nu, men propagandisterne og forfatterne af denne albuekæmpende og dumme lederartikel. Det er ikke det russiske folk der skal vågne op som de hævder, men det amerikanske folk og dem der stadig holder fast i myten om, at The New York Times Corporation er et sandhedsmedie. Det er Ministeriet for Sandhed med dets newspeak, double-speak og dets bestræbelser på at ændre fortiden.

Lad Harold Pinter få de sidste ord:

De Forenede Staters forbrydelser har været systematiske, konstante, ondskabsfulde, angerløse, men meget få mennesker har faktisk talt om dem. USA har virkelig leveret varen. Det har udøvet en ganske klinisk manipulation af magt på verdensplan, mens det har forklædt sig som værende en kraft for universel godhed. Det er en strålende, endda vittig og yderst vellykket hypnosehandling.

KIS-redaktionen: Harold Pinter fik Nobelprisen i litteratur i 2005.

Ovenstående artikel af Edward Curtin siger tingene som de er og som medierne i Danmark forsøger at fortie. Dog er enkelte stemmer i pressen begyndt at stille vigtige spørgsmål. Også politikere åbner nu munden om globalisternes åbenlyse og mangeårige kamp mod menneskeheden. Denne åbenmundethed vil med garanti få konsekvenser i mainstreampressen og uden tvivl blive behæftet med ordene “konspirationsteori” og som værende en “trussel mod demokratiet og folkestyret”. Nedgørelse og udskamning venter klar i kulissen.

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Off-Guardian/ Nobelprize.org

KIS-redaktionen