Udgivet: 2 februar 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

KIS-redaktionen: Vi bringer her de globale temperaturer for januar måned, udgivet på klimarealisme.dk der løbende monitorerer klimaet.

Af Søren HansenJanuar måneds temperatur – 2. februar 2023

Denne gang var Dr. Roy Spencer fra UAH meget hurtigt ude med den globale temperatur for januar, målt med satellitterne. Det har været en kold måned, med kulderekorder mange steder og masser af sne. At Danmark har haft en lun og regnfuld januar, ændrer ikke på det globale billede.

Det var derfor ingen stor overraskelse, at månedens resultat endte lidt lavere end december. Januar ligger endda under referencen, hvilket er gennemsnittet af målingerne fra 1991-2020. Resultatet blev således en anomali på -0,04 grader celsius.

Vi har tidligere i de seneste par år haft måneder med resultater på niveau med referencen, som jo svarer til temperaturen i den lange varmepause fra 1998 til 2014. Det er ikke ensbetydende med, at temperaturen vil blive dernede, allerede i næste måned kan den komme op igen. Det svinger meget fra måned til måned.

Temperaturen hænger som bekendt bl.a. sammen med ENSO-svingningerne, hvor El Niño’er giver opvarmning og La Niña’er virker kølende. Vi har i to-tre år været i sidstnævnte tilstand, og der er ikke noget, der tyder på, at vi svinger tilbage til El Niño igen lige foreløbigt.

Vi får se. Der er i øvrigt nogen af læserne her, der har draget UAH’s temperaturkurve i tvivl, fordi den er lidt uenig med de øvrige kurver, både land- og satellitbaserede. Herom vil der være en længere redegørelse i morgen.

Artikel bragt med tilladelse fra klimarealisme.dk

Foto: Unsplash

KIS-redaktionen