Udgivet: 19 september 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Nyt vidnesbyrd om virkninger af begrænsning af ytringsfriheden

Af Christina Maasreclaimthenet.org – 19. september 2023

En foruroligende bølge af censur, der skaber en mur af tavshed omkring Covid-vaccinernes til tider negative virkninger, er blevet afsløret af den officielle britiske Covid-undersøgelse. De der er ramt eller efterladte på grund af dødsfald efter vaccinerne, tyer til kodet onlinekommunikation for at dele deres erfaringer på grund af censurfrygt. Forkvinden Baroness Hallett blev under en nylig høring informeret om, at selv sundhedspersonaler er bekymrede for at give udtryk for vaccine-inducerede bivirkninger, af frygt for konsekvenserne.

Der lægges låg på

Uden tvivl repræsenterer dette en rystende begrænsning af ytringsfriheden og retten til at sige sin mening. Disse forhold har set dagens lys, efter kampagnegrupper der repræsenterer et væld af individer berørt af vacciner på den ene eller anden måde, nu er i stand til at fremlægge deres sag for den offentlige undersøgelse.

Censur er et meget reelt problem for de vaccineskadede og efterladte,” sagde Anne Morris KC, juridisk repræsentant for UK CV Family, Vaccine Injured Bereaved UK (VIBUK) og Scottish Vaccine Injury Group, i sin henvendelse til undersøgelseskomiteen. På en særlig Orwellsk måde bliver disse støttegrupper censureret af digitale medieplatforme, mens almindelige medier ofte undlader at rapportere om gruppernes bestræbelser.

Formidling i koder

Som rapporteret af The Telegraph må disse ofre desværre ty til kodet sprog på internettet, fordi de er bange for at miste deres eneste kilde til videndeling. “De bliver stigmatiserede og beskyldt for misinformation fordi de deler deres symptomer og erfaringer i forbindelse med Covid-vaccinen, og bliver tilmed stemplet som anti-vax´ere for at dele meget reelle og medicinsk beviste vaccineskader,” tilføjede Morris.

En skræmmende realitet blev blotlagt i undersøgelsen: Ofre der virkelig er blevet ramt af vaccinerelateret skade, eller som har mistet deres elskede eller pårørende, har vanskeligt ved at udtrykke hvad de har oplevet, uden at det bliver misforstået, forvrænget eller udnyttet til at tjene andres dagsordener.

Retten til at sige sin mening

Denne “tavshedskultur” tydeliggør alvorlige aspekter af den censur der truer selve ytringsfrihedens grundsten, og det minder os om vores væsentlige ansvar: at beskytte denne grundlæggende rettighed. Efterhånden som denne offentlige efterforskning udfolder sig, bringer den fornyet fokus på vigtigheden af gennemsigtighed og diskursfrihed i denne invaliderende tid.

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: reclaimthenet.org

KIS-redaktionen