Udgivet: 13 november 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af Mark Crispin Miller – 12. november – 2023

En modgift mod den fortvivlelse, der er fremkaldt af kombinerede aggressioner overfor zionisme (“kristen”, “jødisk”) og jødehad.

I dette mareridtsagtige øjeblik med pandemisk had, har vi hårdt brug for at blive mindet om muligheden for, at vi kan mødes og være sammen og derved besejre de kræfter der er dedikeret til at splitte os. Ved at holde begge sider i et folkemorderisk raseri i kog – gør det dig så meget lettere at dræbe, på andre måder.

Sagt på en anden måde: vi kan og skal modstå den atavistiske(red:genopdukkede) opfordring til at deltage i den samme slags “hellig krig”, der gennemblødte Mellemøsten, Europa og Byzans med blod fra korstogenes århundreder, med oceaner mere spildt under reformationen og derefter modreformationen. Vi har kort sagt brug for at genopdage Convivencias(red: at leve sammen i fred) store tidligere tid i Spanien, hvor muslimer, jøder og kristne levede i harmoni og blomstrede kulturelt, i omkring tre århundreder af den (såkaldte) “mørke middelalder”.

Denne muligheds herlighed genlyder fra denne spændende masseopførelse af “One Day“, sunget på engelsk, arabisk og hebraisk i Haifa for bare fem år siden.

Se videoen og lyt til teksten, og del den så, hvis du vil, fordi dens ånd er nok til at hjælpe os med at overvinde det had, der nu er blevet så behændigt udviklet, for at få os til at angribe hinanden, så vi ikke kan se hvad der er på vej, – og har været det i omkring fire år…….

Taget fra Mark Crispin Miller’s (eksellente) substack. Du kan læse hele artiklen her.

Mark Crispin Miller er professor i medier, kultur og kommunikation ved New York University og forfatter til flere bøger, herunder Boxed In: The Culture of TV; Se gennem film; Mad Scientists: The Secret History of Modern Propaganda; Spektakel: Operation Desert Storm and the Triumph of Illusion; og The Bush Dyslexic. Du kan læse mere om hans arbejde på hans Substack og gennem hans nyhedsbrev, News from the Underground

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Alexander Grey/ Unsplash

KIS-redaktionen