Udgivet: 13 november 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

Af Jake Johnson / Common Dreams – 12. november – 2023.

Dr. Mads Gilbert spurgte den amerikanske præsident Joe Biden og lederne af de europæiske nationer: Hvornår vil I stoppe det her?

Norsk læge, der har været frivillig i Gaza i årtier, sagde fredag, at vestlige ledere, inklusive USA’s præsident Joe Biden, er medskyldige i Israels intensiverede angreb på den palæstinensiske enklaves hospitaler, som lige nu er overvældet af luftangrebsofre og fordrevne mennesker, der søger tilflugt.

I en videobesked der blev lagt ud på sociale medier, da israelske styrker bombarderede al-Shifa, Gazas største hospital samt andre medicinske faciliteter, spurgte Dr. Mads Gilbert: Kan I høre skrigene fra de uskyldige mennesker, flygtninge, der forsøger at finde ly og et sikkert sted? Ku´ I høre at de blev bombet af de israelske angrebsstyrker i morges, inde på hospitalet, – hospitaler, der er templer for menneskeheden og beskyttelsen?

“Hvornår vil I stoppe det her?” tilføjede Gilbert, med lyd af skrig fra Gazas al-Shifa-hospital i baggrunden. “I er alle medskyldige.”

Gilberts bøn om øjeblikkelig handling fra verdensledere der støtter og bevæbner Israels militær, kom, da israelske styrker omringede al-Shifa og andre hospitaler i det nordlige Gaza, og hævdede, at Hamas bruger faciliteterne som kommandocentre – en påstand, som hospitalsdirektører har afvist.

Telefonrapport fra Læger Uden Grænser:

KIS-redaktionen: Folkemordet på palæstinenserne er i fuld gang og vattede regeringsledere som Lars Løkke, løfter blot pegefingeren overfor denne voldskult, der ikke holder sig tilbage for at slå børn og syge ihjel på hospitalerne i Gaza. Israel har gennem flere årtier været den bedste læremester for de palæstinensiske arabere, som den 7. oktober brugte de samme forfærdelige midler og metoder overfor israelske soldater og uskyldige israelere, men det kan ALDRIG retfærdiggøre disse modbydelige handlinger. Mens Vesten har fokus på Gaza, er der, ifølge al Jazeera, på Vestbredden, siden 7. oktober, slået over 70 palæstinensere ihjel efter at bosættere er blevet udstyret med automatrifler fra ultra-højre regeringen i Israel. Disse ekstreme ultra-zionister med Ben Gvir i spidsen, forråder jøderne og menneskeværdet i hele verden.

Kilde

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Mohammed Ibrahim/ Unsplash

KIS-redaktionen