Udgivet: 21 marts 2022 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0
Demand that Ursula von der Leyen reveal her secret text messages with Pfizer’s CEO.

Indkøb af Pfizer vacciner: Hvad er det EU skjuler?

31 milliarder euro‎‎. Så meget har EU potentielt ‎‎betalt for meget for Covid-vacciner‎‎ne. ‎

Med andre ord kan skatteyderne have betalt 31 milliarder for meget, så Pfizer kunne tjene 1.000 dollars i sekundet på deres vacciner‎‎.‎

‎EU møder modreaktioner på grund af den manglende gennemsigtighed i forhandlingerne med medicinalvirksomheder. Forsøger man at skjule sandheden? Spørgsmålet er kernen i en kontrovers, der er opstået efter formanden for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, ‎‎nægtede at afsløre indholdet af hemmelige sms’er, hun udvekslede med Pfizers administrerende direktør‎‎, mens de forhandlede…‎

‎Denne lyssky praksis må ophøre nu!‎

Forlang, at Ursula von der Leyen afslører indholdet af disse tekster.

Ifølge Den Europæiske Ombudsmand, Emily O’Reilly, er EU-reglerne klare: Offentligheden har ret til at få adgang til skriftlige udvekslinger – herunder sms’er – i forbindelse med disse forhandlinger. Men ‎‎Ursula von der Leyen afviser at afsløre denne hemmelige korrespondance for offentligheden‎‎.

‎Det er ikke første gang, von der Leyens opførsel er lyssky. I 2019 ‎‎blev indholdet af hendes telefon på mystisk vis slettet‎‎, da det tyske parlament anmodede om det i forbindelse med en undersøgelse rettet mod hende. Hun var ‎‎mistænkt for at have udvist favorisering i tildelingen af kontrakter‎‎, da hun var tysk forsvarsminister. ‎

‎Von der Leyen hævdede dengang, at det var resultatet af en assistents fejlhåndtering. Men siden hun tiltrådte som leder af EU-Kommissionen, har mange iagttagere‎‎ kritiseret institutionen for at være stadig mindre gennemsigtig, ansvarlig og demokratisk‎‎. ‎

‎Ursula von der Leyen skal ‎‎oplyse om disse forhandlinger, som kostede skatteyderne over 31 milliarder euro!‎

Bed formanden for EU-Kommissionen om at offentliggøre sine hemmelige sms’er med Pfizers administrerende direktør.

‎Du kan få Ursula von der Leyen til at give efter, ligesom ‎‎SumOfUs’s medlemmer allerede har gjort‎det med David Cameron. Efter afsløringerne af ”the Panama Papers” tvang mere end 50.000 SumOfUs-medlemmer den tidligere britiske premierminister til at være ‎‎åben om en skatteunddragelsesskandale, i hvilken han og hans familie var involveret.‎

‎På europæisk plan pressede DU ‎‎for nylig medlemmerne af EU-Parlamentet til at vedtage en historisk forordning mod tech-giganter‎ne for at beskytte mennesker overalt.‎

‎Endnu en gang kan du tippe balancen til fordel for retfærdighed!‎

Forlang, at Ursula von der Leyen afslører sine hemmelige sms’er med Pfizers administrerende direktør.‎


Mere information

The New York Times – 28. april 2021: How Europe Sealed a Pfizer Vaccine Deal With Texts and Calls

Investigate Europe – 23. september 2021: EU unable to cap COVID-19 vaccine prices in secret deals

The People’s Vaccine – 29. juli 2021: The Great Vaccine Robbery

Oversættelse: KIS-redaktionen.