Udgivet: 4 marts 2023 Udgivet af: Kilderne i Såne Kommentarer: 0

KIS-redaktionen: Danske nyhedsmedier priser ethvert politisk tiltag til økonomisk og krigsmateriel støtte til Ukraine og der går ikke en dag uden Rusland er i overskrifterne, enten som taber i et svidende nederlag med utallige dræbte, eller med nedgørende omtale af Putin. Det er som om medierne ønsker en eskalering af krigen og konflikten.

Krigspropagandaen er massiv og det virker som om ingen i pressen er bevidste om hvor farlig denne polemiske og ensidige retorik er. Danmark er “de facto” i krig endnu en gang og regeringen virker til, ubetinget, at ville hjælpe med at opfylde USA´s og NATO´s ønske om at demontere Rusland som nation. Dette sagde den amerikanske præsident Biden til hele verden på en pressekonference i Warzawa i marts 2022 og vi er nu vidne til flere handlinger bag ordene.

Der er mange eksempler på hvordan psykologiske strategier bliver anvendt i propagandaen overfor folk der ønsker krigen nedskaleret med fredsforhandlinger. De bliver udskammet i medierne som værende naive og dumme og sågar pro-Putin tilhængere. Denne masseformations-psykologi så vi også tydeligt anvendt under Corona-pandemien. Fordi det virker – med vedvarende gentagelser!

Situationen er denne gang væsentlig anderledes, idet en eskalering vil kunne betyde planetens endeligt. Derfor må vi for enhver pris forsøge at få rettet opmærksomheden hen på pressens ensidige dækning af denne provokerede krig. For det er det den er. Dette vil enhver der bruger lidt kræfter på at sætte sig ordentligt ind i historien kunne opdage. Vi bringer derfor endnu en artikel skrevet af Caitlin Johnstone som bl.a. kan fortælle om talrige anti-krigs-demonstrationer rundt om i verden, der i propagandaens navn ikke er blevet omtalt særligt meget i mainstreampressen.

Af Caitlin Johnstone

Publiceret af Steigan.no den 4. marts 2023

I en ny artikel med titlen “European Resistance to the War in Ukraine Gains Strength” dokumenterer The Grayzone’s Stavroula Pabst og Max Blumenthal de mange store demonstrationer der har fundet sted i Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Grækenland, Spanien, Tjekkiet, Østrig , Belgien og andre steder, der modsætter sig det vestlige imperiums brinkmanship (farlig balancegang på kanten af ​​verdenskrig osv.) overfor Rusland og proxy-krigen i Ukraine.

Av Caitlin Johnstone – 8. januar 2023

Pabst og Blumenthal afslutter deres rapport med en fordømmelse af den måde, vestlige medier enten har ignoreret eller hånet disse protester, mens de aktivt hepper på mindre demonstrationer til støtte for at bevæbne Ukraine.

Når vestlige medier ikke fuldstændig har ignoreret Europas antikrigsprotestbølge, har dækningen vekslet mellem afvisende og foragtende,” skriver de. “Det tyske stats-tv Deutsche Welle karakteriserede hånende demonstrationen den 25. februar i Berlin som ‘naiv‘, mens den gav lysende dækning til mindre demonstrationer af støtte til krigen fra den ukrainske diaspora. New York Times nævnte på sin side de europæiske protester i en enkelt linje, begravet i en artikel om små anti-Putin-protester organiseret af russiske emigranter.”

Denne skævhed er naturligvis åbenlyst propagandistisk, hvilket ikke vil overraske nogen der forstår, at de almindelige vestlige medier primært eksisterer for at administrere propaganda på vegne af det USA-centrerede imperium. Og den vigtigste af deres propagandaopgaver er at undertrykke fremkomsten af ​​en ægte fredbevægelse.

Som vi har diskuteret før, har det aldrig i menneskehedens historie været mere presserende at have en massiv, magtfuld protestbevægelse i opposition til USA-imperiets hastigt accelererende kurs mod en global konflikt med Rusland og Kina. Andre fredsbevægelser er tidligere opstået som reaktion på frygtelige krige, der ville fortsætte med at kræve millioner af menneskeliv, men en verdenskrig i atomalderen kan nemt ende med at dræbe milliarder og må aldrig få lov til at ske.

Og alligevel behandler offentligheden ikke denne hidtil usete trussel med den alvor og hastende karakter, den fortjener. Et par protester her og der er fantastisk, men det er ikke nær nok. Og grunden til, at folk ikke har besvaret opfordringen, er, at massemedierne er lykkedes med at manipulere dem gennem propaganda til at acceptere de kontinuerlige eskalationer mod verdenskrig, som vi har set.

Folk vil ikke protestere imod hvad deres regering gør, hvis de tror ​​at det deres regering gør, er rigtigt, – og den eneste grund til, at så mange mennesker tror, ​​at det deres regering gør med hensyn til Rusland og Kina, er rigtigt, er fordi de har været manipuleret af propaganda til at tro det.

Massemedierne fortæller ikke offentligheden om de mange og veldokumenterede vestlige provokationer, der førte til krigen i Ukraine og saboterede freden på alle måder. De fortæller alle blot, at Putin invaderede fordi han er en ond Hitler-tilhænger, der elsker at dræbe og hader frihed. Massemedierne fortæller heller ikke offentligheden om den måde, det amerikanske imperium har omringet Kina med krigsmaskiner på måder, det aldrig selv ville tillade i dets umiddelbare nærhed. Samtidig har de bevidst iscenesat provokationer i Taiwan. De fortæller bare alle, at Kina er drevet af onde krigsliderlige tyranner. Massemedierne minder ikke offentligheden om, at det amerikanske imperium efter Sovjetunionens fald støttede en doktrin, som hævdede, at enhver fremmed supermagts opståen for enhver pris skulle forhindres. De lod den dagsorden forsvinde ned i hukommelseshullet.

Fordi folk tror, ​​at Rusland og Kina er de eneste aggressorer, og at USA og dets allierede kun reagerer defensivt på disse uprovokerede aggressioner, ser de ikke behovet for en masseprotestbevægelse mod deres egne regeringer. Hvis du fortæller den gennemsnitlige amerikanske liberalist, at du organiserer en protest mod krigen i Ukraine, vil de antage at du mener, at du protesterer mod Putin, og de vil se mærkeligt på dig hvis du fortæller dem, at du er faktisk protesterer mod din egen regerings overgreb.

Johnstone artikel:

Aldrig i historien har der været et større behov for en stor antikrigsbevægelse

Fortællingen om, at Rusland og Kina handler med uprovokeret aggression, er en reel hindring for fred, for hvis din regering ikke gør noget for at gøre tingene værre, så er der intet den kan ændre med sin egen adfærd for at gøre tingene bedre. Men selvfølgelig er der enormt meget, som den vestlige magtalliance kan ændre i sin egen adfærd over for Rusland og Kina, hvilket vil forbedre situationen markant. I stedet for at arbejde for at underlægge hele planeten Washington og deres bagmænds vilje, kunne de arbejde for afspænding, diplomati og afspænding.

Vi vil ikke få deeskalering, diplomati og afspænding, medmindre folket bruger den magt, der ligger i deres antal, til at kræve disse ting. Og folket vil ikke bruge deres antals magt til at kræve disse ting, så længe de er blevet hjernevasket med succes, til ikke at gøre det. Det betyder, at propagandaen er det ultimative problem der skal løses. Almindelige mennesker kan kun tage fat på dette ved at vække offentligheden til, at den politiske/medie-klasse lyver for dem om, hvad der sker med Rusland og Kina, og at bruge de midler vi har adgang til.

Så det er det, vi skal gøre. Vi skal bekæmpe USA-imperiets desinformationskampagner ved hjælp af information. Fortæl folket sandheden ved at bruge et hvilket som helst medium, der er tilgængeligt for os, til at så mistillid til den imperiale propagandamaskine, for propaganda virker kun, hvis du ikke ved, at du bliver udsat for den.

Vores herskere pludrer altid om, hvordan de fører en “informationskrig” mod fjendtlige nationer, men i virkeligheden fører de en informationskrig mod normale vesterlændinge som os. Så vi må kæmpe tilbage. Vi skal svække offentlighedens tillid til propagandamaskinen og begynde at vække hinanden fra vores propaganda-inducerede dvale, så vi kan begynde at organisere os mod den forfærdelige ende, de driver os hen imod.

Denne artikel blev først offentliggjort på Caitlin Johnstones blog:

It Is The Mass Media’s Job To Help Suppress Anti-War Movements

Oversættelse: KIS-redaktionen

Foto: Steigan.no/ Caitlin Johnstone/ Unsplash – Diego Gonzales

KIS-redaktionen